+46 736-21 50 74 (vardagar kl 9-18, begränsad tillgänglighet under sommaren - maila helst istället) info@klickerforlaget.se

Valpkurs för den apporterande fågelhunden (med start i slutet av juli)

2 400,00 kr

Artikelnr: kurs-valp-lena-1807 Kategorier: ,

Beskrivning

Detta är en kurs för dig som vill försöka göra ”rätt från början” med din valp.

På den här kursen kommer du att få verktyg till att lägga en god grund för jaktlydnaden för din spaniel eller retriever. (Stående fågelhundar är också välkomna). Vi riktar in oss på de grund-grundfrädigheter som du behöver för att få en hund som du kan jaktträna med.

De allra tidigaste färdigheterna grund-grundfärdigheterna består av många lekfulla övningar och delar som du så småningom, när hunden blir lite äldre, kan foga ihop till delmoment och sedan färdiga moment. 

 På kursen kommer vi att börja bygga grunderna kring följande moment: 
• Gripande 
• Avlämningar 
• Närsök 
• Stoppsignal 
• Dirigering 
• Jaktfot 
• Stadga

Eftersom gruppen är liten (max sex ekipage) kan nivån på övningarna anpassas efter varje ekipages behov. Ingen press – allt sker under lekfulla former på den nivå som just din valp klarar.

Eftersom vi startar all vår träning i leken kommer det att bli en hel del lek, inte minst inledningsvis. Vi tränar i korta pass så valparna inte blir trötta. En stor del av kursen består också av att titta på de andra ekipagen och att kunna slappna av i miljön. Eftersom valparna kommer vara olika och i olika åldrar kommer du som förare troligtvis få många tips av att se de andra hundarna tränas också.

Alla våra kurser bygger på ett klickertänk. Du behöver dock inte ha någon erfarenhet av klickerträning innan kursen men det är bra om du har satt dig in lite i vad det innebär, så du vet att detta är en kurs som passar ditt sätt att träna på.Vi jobbar helt belöningsbaserat. Hör gärna av dig om du har frågor!

Valpar till och med cirka åtta månader är välkomna.

Kursen går enligt följande:

  • tisdagen den 31 juli klockan 18–20
  • tisdagen den 7 augusti klockan 18–20
  • tisdagen den 21 augusti klockan 18–20
  • tisdagen den 4 september klockan 18–20
  • tisdagen den 11 september klockan 18–20
Kursen utgår från boken Apportering till vardag och fest. I samband med kursstart kan boken köpas för rabatterat pris (295 kronor ink moms). Du kommer att få lästips under kursens gång, på sidor i boken.

När du skickar in anmälan får du ett mail som bekräftar att vi tagit emot anmälan (hör av dig till oss om du inte får någon bekräftelse). Kurskallelse skickas en vecka innan kursen börjar. Kursavgiften ska vara betald senast två veckor innan kursstart. 

Instruktör är Lena Gunnarsson

Har du frågor? Maila: lena@klickerforlaget.se

Kostnad: 
Deltagare med hund 2 400 kr ink moms

Familjemedlemmar är välkomna som observatörer utan extra kostnad

Plats: Kungsbacka/Vallda

Välkommen!

Böcker skickas på tisdagar och torsdagar. Beställ och betala senast 18:00 dagen innan. Ange i ordernoteringar om du vill att böckerna skickas till ett särskilt utlämningsställe, annars väljs det automatiskt. Avvisa