Hem » Butik » Instruktörer » Lena Gunnarsson » Grundkurs i apportering 22-23 maj Ullared Lena Gunnarsson

Grundkurs i apportering 22-23 maj Ullared Lena Gunnarsson

1 350,00 kr2 700,00 kr

Detta är kursen för dig som vill lägga bra grunder för jaktapporteringen. Under två dagar gör vi lekfulla grundövningar i apportering, stadga, stopp och dirigeringar. Kursen går 22-23 maj utanför Ullared. Exakt plats meddelas i kurskallelsen.

 

Nollställ

Apportering till vardag och fest

Provläs Läs några sidor i boken innan du bestämmer dig.

Valpträning till vardag och fest - belöningsbaserad fågelhundsträning

Artikelnr: kurs-LG-helg-grund-2105 Kategorier: , , ,

Beskrivning

Detta är en kurs för dig som vill lära dig grunderna i apporteringsarbetet. Kursen riktar sig till dig som är intresserad av att lära dig mer om de olika delarna i apporteringen, vare sig du har som mål att starta på prov, jaga eller vill göra någon rolig aktivitet tillsammans med din hund. Att lära hunden hämta och bära saker kan användas som grunder till tricks till exempel. Kursen vänder sig först och främst till dig som har en apporterande fågelhund men alla hundraser är välkomna!

Vi kommer att dela upp de olika momenten i mindre delar för att sedan sätta ihop till kedjor och lägga på störningar. Under kursen arbetar vi med avlämningar, gripande, stoppsignal, dirigering, jaktfot och stadga. Hela apporteringskedjan kan läras in på ett lekfullt sätt, vilket vi kommer att utnyttja. Vi kommer också att använda oss av dummies i träningen. Kursen individanpassas utifrån varje ekipages nivå och mål. Vi kommer även att kunna försvåra övningarna för dig som har kommit lite längre i träningen. Deltagarna kommer jobba både en och en och ibland i smågrupper för att assistera varandra.

Kursen är öppen för hundar av alla åldrar och passar lika bra för valpar som för den lite äldre hunden. Max antal deltagare med hund är sex.

Kursen bygger på ett klickertänk. Du behöver dock inte ha någon erfarenhet av klickerträning innan kursen men det är bra om du har satt dig in lite i vad det innebär så du vet att detta är en kurs som passar ditt sätt att träna på. Vi tränar helt belöningsbaserat och använder inte straff. Vi kommer att ha boken ”Apportering till vardag och fest” som kurslitteratur. Den kan köpas på https://klickerforlaget.se/ eller Adlibris. Varmt välkommen!

NÄR?
22-23 maj kl. 10.00-16.00 lördag, 9.00-15.00 söndag med uppehåll för lunch (som du tar med själv)

VAR?
Utanför Ullared, exakt plats meddelas vid anmälan.

KOSTNAD
Deltagare med hund: 2700 kr inkl moms
Observatör: 1300 kr inkl moms

INSTRUKTÖR
Lena Gunnarsson

Vi jobbar med ett utpräglat klickertänk. Det innebär att all träning är positiv och lekfull. Vi delar upp alla olika moment i små delar, för att sedan sätta ihop dem när hunden börjar kunna varje del för sig. Vi jobbar med att markera det beteende som du vill ha (till exempel med en klicker) och belöna det. Om hunden gör fel går den miste om belöningen. Träningssättet beskrivs i boken Apportering till vardag och fest.

Lena Gunnarsson har haft spaniel i tolv år, jaktcocker inio. Hon har tränat hund i 20 år och varit instruktör i 15. Hon har gjort lite av varje med sina hundar – alltifrån specialsök och tävlingslydnad till lite agility, personspår och nosework. Nu jagar och jakttränar hon mest med sina cockrar. Hon brinner för inlärning och älskar att träna hund. Dessutom har hon arbetat i över 20 år med att handleda och utbilda grupper och är utbildad coach. Lena har skrivit böckerna “Apportering till vardag och fest” och “Valpträning till vardag och fest” ihop med Elsa Blomster. 

 

Mer information

Instruktör

Lena Gunnarsson

Deltagartyp

Med hund, Observatör utan hund, Reservlista med hund

Plats

Ullared

Datum

2021-05-22 – 2021-05-23