Hem » Butik » Hundkurser » Sommarkurs spaniel/retriever grund – Ljusnedal 7-8 augusti

Sommarkurs spaniel/retriever grund – Ljusnedal 7-8 augusti

1 500,00 kr3 000,00 kr

Nollställ

Köps ofta tillsammans med

Apportering till vardag och fest

Provläs Läs några sidor i boken innan du bestämmer dig.

Artikelnr: kurs-sommar-2108-grund Kategorier: , , ,

Beskrivning

Ladda upp för sommarens roligaste kurs! Har du en retriever eller spaniel och nyfiken på det här med jaktapporteringen?  Kanske vill du bara lära dig mer om den aktivitet som din hund är “gjord för” eller så vill du starta på working test eller jaktprov?

Då är grundkursen i apportering något för dig. Detta är kursen för dig som inte kan så mycket om jaktapporteringen – eller som har en oerfaren hund. Du vill lära dig mer om den här roliga aktiviteten och kanske funderar du för på att starta på working test eller jaktprov. Vi arbetar med grunden i apporteringens alla delar: markeringar, dirigeringar, närsök, stoppsignal och jaktfot samt tränar på pipans alla signaler. När kursen är slut ska du känna att du har en plan för hur du ska kunna träna vidare för att få alla delarna på plats. Vi kommer också att testa att sätta ihop momenten för att se hur de fungerar i en mer “tävlingslik” situation (på varje hunds nivå).

Lugn och ro samt stadga tränas under hela kursen. Vi fokuserar på att du och din hund ska få riktigt fina grunder och bli ett sammansvetsat team som har roligt ihop.

På den här kursen får du lära dig vad det innebär i praktiken att ha ett klickertänk i din träning. Vi arbetar med positiv förstärkning och bygger upp övningarna i små delar så att hunden ska lyckas – så att vi kan belöna den för rätt beteende. Många av våra övningar börjar i leken och vi belönar ofta och gärna med lek. På våra kurser får du lära dig hur roligt och användbart det kan vara.

Som förkunskap till kursen rekommenderar vi dig att läsa boken Apportering till vardag och fest. Kursens innehåll hämtas till stor del från boken och där kan du också läsa lite mer om tänket bakom träningssättet.

Eftersom gruppen är liten finns stor möjlighet till att arbeta utifrån individuella behov. Max 6 ekipage per instruktör.

Observera att det inte kommer bli vattenträning på kursen.

Kostnad:

Deltagare med hund 3 000 per person

Instruktör:

Instruktörer på kursen är Lena Gunnarsson.

Datum:

  • lördag 7 augusti kl. 09:30-16:00
  • söndag 8 augusti kl. 09:30-16:00

Plats:

Västra Härjedalens brukshundsklubb, Ljusnedal, Hundholmen http://www.vhbk.hundpoolen.se/startsida

När du skickar in anmälan får du ett mail som bekräftar att vi tagit emot anmälan (kom ihåg att kolla så den inte hamnat i skräpposten eller övrigtkorgen. Hör av dig till oss om ni inte får någon bekräftelse). Kurskallelse skickas två veckor innan kursen börjar. 

Observera att du pga rådande omständigheter behöver ordna boende och all mat/fika själv. All undervisning sker utomhus.

Tips på boende:

https://boka.funasfjallen.se/sv/stugor

https://fjallnascamping.com/sv/ – ca 30 min fr Ljusnedal

https://boka.funasfjallen.se/sv/boende/a510496/fun%C3%A4sdalen-fj%C3%A4llcamping/detaljer – ca 10 min fr Ljusnedal

https://sormonsstugby.se/ ca 5 min fr Ljusnedal

Mer information

Datum

2021-08-07 – 2021-08-08

Deltagartyp

Med hund, Observatör utan hund, Reservlista med hund

Instruktör

Lena Gunnarsson

Plats

Ljusnedal