Träningsgrupp för retriever och spaniel våren 2020 i Ullared

1 800,00 kr3 200,00 kr

Detta är kursen för dig som vill ha en återkommande träningsgrupp där vi tränar inför provstart; på nivån WT för retriever samt Nybörjar- eller öppenklass för spaniel. Vi träffas fyra gånger under  våren. Du bör ha påbörjat samtliga delar och ha hyfsade avlämningar, startat upp träningen av alla dirigeringstyperna (linjetag, höger, vänster och vidare ut), börjat med närsök och har ett stopp som fungerar i hyfsat ströningsfri miljö på ca 15 meter.

Nollställ

Köps ofta tillsammans med

Apportering till vardag och fest

Provläs Läs några sidor i boken innan du bestämmer dig.

I lager

Artikelnr: kurs-LG-traningsgrupp-2003 Kategorier: , , ,

Beskrivning

Välkommen på en kurs där vi tränar och gör roliga upplägg i apportering, dirigering, stopp, fotgående och närsök – med fokus på provstart!

Detta är kursen för dig som vill ha en återkommande träningsgrupp där vi tränar inför provstart; på nivån WT för retriever samt nybörjar- eller öppenklass för spaniel. Vi träffas fyra gånger under  våren. Du bör ha påbörjat samtliga delar och ha hyfsade avlämningar, startat upp träningen av alla dirigeringstyperna (linjetag, höger, vänster och vidare ut), börjat med närsök och har ett stopp som fungerar i hyfsat störningsfri miljö på ca 15 meter. OM du äör osäker på om ni passar in på kursen så kontakta mig gärna. (Se nedan för kontaktuppgifter.)

I denna kurs kommer vi inte gå igenom vare sig retreiver- eller spanielsöket. (Kolla gärna in våra spanielspecifika kurser både IRL och online på hemsidan om du vill fokusera på spanielarbetet).

Träningen anpassas efter din och din hunds nivå och jag kommer ta emot sex elever. Vi kommer använda varandra som störning och ni kan ibland få hjälpa till med skott och/eller kast när mina armar inte räcker till. 😉  Jag leder träningen och vi kommer göra upplägg där vi både tränar i helgrupp, i grupper om tre och två samt en och en. Uppläggen kan göras både lättare och svårare för att passa dig och din hund. Du kommer få specifik återkoppling på din träning av mig och uppgifter att träna på mellan gångerna. 

I kursen kommer vi att:

  • Kika noga på apporteringen – vilka delar är din hund bra på och vilka behöver den bli bättre på? Vi jobbar med både kallvilt och dummyer.
  • Jobba med dolda och semidolda dirigeringarna och försvåra dem utifrån den nivå du och din hund är på. I dirigeringsarbetet ingår närsöket som vi kommer utveckla från enklare övningarna till lite svårare utmaningar.
  • Jobba med stoppsignal och stadga.
  • Kika på fotgåendet och ta det vidare utifrån var du och din hund är nu.
  • Stegvis göra övningarna svårare, men alla övningar anpassas efter din hunds nivå.
  • Vi kommer även att jobba med störningar som ett sätt att kvalitetssäkra beteenden som hunden lär sig.
  • Mellan gångerna får du uppgifter att träna på.

På våra kurser jobbar vi med ett utpräglat klickertänk. Det innebär att all träning är positiv och lekfull. Vi delar upp alla olika moment i små delar, för att sedan sätta ihop dem när hunden börjar kunna varje del för sig. Vi jobbar med att markera det beteende som du vill ha (till exempel med en klicker) och belöna det. Om hunden gör fel går den miste om belöningen. Bekanta dig med träningssättet genom att läsa om det på vår hemsida apporteringtillvardagochfest.se eller läsa någon av våra böcker ifall du är osäker på om träningssättet passar dig. (Du kan låna dem på biblioteket eller köpa i de stora nätbokhandlarna, se info längre ner).

NÄR? 15 mars, 29 mars, 12 april, 3 maj klockan 15.00-18.00 (första gången startar vi 14.30)
VAR? 6 km väster om Ullared (exakt vägbeskrivning kommer innan kursstart)
HUR? max 6 ekipage. 
KOSTNAD? 3 200 kronor inkl. moms

FRÅGOR? lena@klickerforlaget.se eller 070-300 80 99

Lena Gunnarsson har tränat hund i snart 20 år och varit instruktör i 13. Hon har fyra cocker spaniels och har elever på olika nivåer som har retrievers, stående fågelhundsraser och spaniels. Hon har gjort lite av varje med sina hundar – alltifrån specialsök och tävlingslydnad till lite agility, personspår och nosework. Nu jagar och jakttränar hon mest med sina cockrar.  Hon brinner för inlärning och älskar att träna hund. Dessutom har hon arbetat i över 20 år med att handleda och utbilda grupper och är utbildad coach. Lena har skrivit böckerna “Apportering till vardag och fest”  och “Valpträning till vardag och fest” ihop med Elsa Blomster. 

 

Mer information

Deltagartyp

Med hund, Observatör utan hund, Reservlista med hund

Plats

Ullared

Instruktör

Lena Gunnarsson

Datum

2020-03-15-2020-05-03

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Träningsgrupp för retriever och spaniel våren 2020 i Ullared”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *