Hem » Butik » Instruktörer » Elsa Blomster » Valpkurs för den apporterande fågelhunden – 15 augusti – Hällingsjö – Lena Gunnarsson

Valpkurs för den apporterande fågelhunden – 15 augusti – Hällingsjö – Lena Gunnarsson

0,00 kr2 600,00 kr

Nollställ

Köps ofta tillsammans med

Apportering till vardag och fest

Provläs Läs några sidor i boken innan du bestämmer dig.

Artikelnr: kurs-LG-valp-2108 Kategorier: , , ,

Beskrivning

Detta är en kurs för dig som vill försöka göra “rätt från början” med din valp.

På den här kursen kommer du att få verktyg till att lägga en god grund för jaktlydnaden för din spaniel eller retriever. (Stående fågelhundar är också välkomna). Vi riktar in oss på de grund-grundfärdigheter som du behöver för att få en hund som du kan jaktträna med.

De allra tidigaste färdigheterna grund-grundfärdigheterna består av många lekfulla övningar och delar som du så småningom, när hunden blir lite äldre, kan foga ihop till delmoment och sedan färdiga moment. 

 På kursen kommer vi att börja bygga grunderna kring följande moment:

 • Gripande
 • Avlämningar
 • Närsök
 • Stoppsignal
 • Dirigering
 • Jaktfot
 • Stadga

Eftersom gruppen är liten (max sex ekipage) kan nivån på övningarna anpassas efter varje ekipages behov. Ingen press – allt sker under lekfulla former på den nivå som just din valp klarar.

Eftersom vi startar all vår träning i leken kommer det att bli en hel del lek, inte minst inledningsvis. Vi tränar i korta pass så valparna inte blir trötta. En stor del av kursen består också av att titta på de andra ekipagen och att kunna slappna av i miljön. Eftersom valparna kommer vara olika och i olika åldrar kommer du som förare troligtvis få många tips av att se de andra hundarna tränas också.

Alla våra kurser bygger på ett klickertänk. Du behöver dock inte ha någon erfarenhet av klickerträning innan kursen men det är bra om du har satt dig in lite i vad det innebär, så du vet att detta är en kurs som passar ditt sätt att träna på.Vi jobbar helt belöningsbaserat. Hör gärna av dig om du har frågor!

Valpar till och med cirka åtta månader är välkomna.

Instruktör är Lena Gunnarsson, förutom fjärde tillfället då Elsa Blomster är instruktör.

Kursen går enligt följande:

 • söndag 15 augusti 16-18
 • söndag 22 augusti 16-18
 • söndag 29 augusti 16-18
 • söndag 12 september 16-18 – instruktör Elsa Blomster
  söndag 19 september 10-12 
Kursen utgår från boken Apportering till vardag och fest. I samband med kursstart kan boken köpas för rabatterat pris (297 kronor ink moms, ordinarie pris 330 kr). Du kommer att få lästips på sidor i boken under kursens gång.

När du skickar in anmälan får du ett mail som bekräftar att vi tagit emot anmälan (hör av dig till oss om du inte får någon bekräftelse). Kurskallelse skickas en vecka innan kursen börjar. Kursavgiften ska vara betald senast två veckor innan kursstart. 

Har du frågor? Maila: lena@klickerforlaget.se

Kostnad: 
Deltagare med hund 2 600 kr ink moms

Familjemedlemmar är välkomna som observatörer utan extra kostnad

Plats: Hällingsjö

Välkommen!

Mer information

Datum

2021-08-15

Deltagartyp

Med hund, Observatör utan hund, Reservlista med hund

Instruktör

Lena Gunnarsson

Plats

Hällingsjö