+46 736-21 50 74 (vardagar kl 9-18, nås lättast via mail) info@klickerforlaget.se

De sprider ordet om positiv hundträning

-Vi drivs av kärleken till hundarna; att de ska ha roliga, meningsfulla liv ihop med oss människor, säger Lena Gunnarsson, som äger och driver Klickerförlaget Göterborg AB ihop med kompanjonen Elsa Blomster.

Förlaget har specialiserat sig på att ge ut böcker som förespråkar positiv träning med alla möjliga teman: nosework, vardagslydnad, apporteringsträning, tävlingslydnad, blygerhundar med flera.

-Hundträning ska vara rolig för både hund och människa, det är vår devis! Och vi vet genom forskning på djur att du kan träna utan att ta hårt i hundarna och straffa dem. Det vill vi sprida kunskap om, säger Elsa Blomster.

Elsa har tre golden retrievers och Lena har tre cocker spaniels som de tränar och tävlar med. De skrev förlagets allra första bok Apportering till vardag och fest ihop men har sedan fokuserat på att ge ut andra duktiga hundtränares böcker. Storsäljaren förra året var boken Nosework – allt du behöver veta, om den populära och växande hundsporten där hundar ska leta upp olika dofter gömda både utomhus och inomhus.

– Noseworkboken fick oss båda att börja med denna roliga aktivitet som alla kan göra, säger Lena Gunnarsson.

Hennes favorit är annars De 10 viktigaste sakerna din hund bör lära sig av Susanne Lindberg. Susanne, som är en erfaren hundinstruktör, märkte att hon fick samma sorts frågor av sina elever; de handlade om inkallning, att gå fint i koppel, att lära hunden att inte bli helt tokig när det ringer på dörren och så vidare.

-Hennes svar blev boken De 10 viktigaste sakerna din hund bör lära sig som är vår allra roligaste bok – den är verkligen skriven med glimten i ögat.

Efter sommaren ger Klickerförlaget ut en bok om agility och en bok som handlar om rädda och blyga hundar. Den sistnämnda heter Blygerhundar – så gör du din hund till en superhjälte och är skriven av Jessica Mann.

-Vi vet att den boken kommer hjälpa många hundar till ett bättre liv – det känns bra, säger Elsa Blomster.

Utnyttja din rabattkod!

Använd rabattkoden som du hittar i bilagan i SVD så får du 10 % rabatt på våra produkter till och med 2017-09-30!