+46 703 00 80 99 (vardagar kl 9-18, nås lättast via mail, ej Swish) info@klickerforlaget.se

Onlinekurs: Efterfesten – kluriga apporteringsupplägg och roliga analyser – med återkoppling

2 500,00 kr

Köps ofta tillsammans med

Apportering till vardag och fest

Provläs Läs några sidor i boken innan du bestämmer dig.

Artikelnr: onlinekurs-efterfesten-eb-200203 Kategorier: , , ,

Beskrivning

Vill du testa lite svårare apporteringsupplägg med din hund men är osäker på hur du ska få till det på rätt nivå? Vill du få träningsinspiration och komma vidare i din apporteringsträning? Välkommen till en kurs där du kommer få testa riktigt svåra upplägg som kan förekomma både på prov och jakt. Sedan får du lära dig hur du bryter ner dem till din hunds nivå, tränar på dem och bygger ihop dem igen.

Under kursens gång tränar vi på markeringar, dirigeringar, stoppsignal, närsök och så förstås mängder med olika störningar.

Kursen består av totalt 10 upplägg. Först får du se hur det färdiga upplägget ser ut. Därefter får du ett antal olika nivåer som du kan bryta ner upplägget i och på så sätt kan du bygga upp det färdiga upplägget så att din hund klarar det. Sedan får du tips på övningar för att träna på svårigheterna i upplägget. När du tränat på svårigheterna kan du testa att sätta ihop upplägget på en svårare nivå och till slut kan du sätta ihop hela det färdiga upplägget. Mot slutet av kursen kommer du fundera själv på vilka steg som skulle vara lagom innan jag presenterar mitt förslag på steg att bryta ner det i. På så sätt lär du dig att analysera svåra upplägg och bryta ner dem i smådelar. Ursprungsupplägget är på elitnivå för retriever, men sedan bryter du ner det till den nivå som passar dig – från nybörjarnivå och uppåt.

Förkunskaper

För att få ut mesta möjliga av kursen rekommenderar vi att din hund har hyfsade avlämningar samt har en god förståelse för stoppsignalen och dirigeringstecknen. Har du inte avlämningarna på plats blir det svårt för dig att tillgodogöra dig kursen till fullo. Du kan förvisso byta ut kastade markeringar mot matskålar istället efter kastet och använda matskålar för dirigeringarna, men vi föreslår att du börjar med att få till avlämningarna – till exempel med vår kurs ”Fem enkla steg för att uppnå perfekta avlämningar” och sedan hoppar på den här kursen. Märker du att avlämningarna blir sämre när du tränar mycket på de olika svårigheterna i kursen så lägger du bara in ett par träningspass där du fokuserar extra mycket på avlämningarna innan du fortsätter med uppläggen i kursen eller byter ut mot matskålar när du lägger på någon ny svårighet, till exempel tränar tillsammans med andra hundar.

Förutsättningar

Kursen börjar så fort du anmäler dig och sedan har du sex månader på dig att göra klart den.

Du har möjlighet att filma din träning och få återkoppling av oss. Håll filmerna till max tre minuter. Vi ger återkoppling på obegränsat antal filmer. Även här väljer du.  Vill du ladda upp två filmer per träningstillfälle går det bra men skulle du vilja göra sjuttioelva filmer på bara markeringar i motljus så går också det bra. Och vill du inte filma så måste du så klart inte det. Vi ger dig återkoppling på dina filmer och dina frågor. Du behöver ett konto att ladda upp dina filmer på, t ex ett gratis YouTube-konto, och förstås något att filma med om du vill skicka in filmer, men det är inget måste utan det går bra att bara ställa frågor också. När du anmält dig och betalat får du ett automatiskt bekräftelsemail med länk till kursen och Facebookgruppen. Kom ihåg att kolla i skräpposten och övrigt-korgen om du inte hittar det i din inkorg.

Vill du istället gå kursen utan återkoppling så hittar du den här.

Instruktör: Elsa Blomster

Det här får du:

  • 10 kluriga upplägg
  • 45 filmer
  • 18 övningar
  • Tillgång till kursen i sex månader
  • Personlig återkoppling på obegränsat antal filmer och frågor

Mer information

Erfarenhet

Erfaren

Instruktör

Elsa Blomster

Inriktning

Specifik

Personlig återkoppling

Ja