Dirigeringskurser

Sugen på att slipa på dirigeringarna? Vi har onlinekurser både med och utan återkoppling på både nybörjarnivå och avancerad nivå.

När din hund inte sett var dummien eller viltet landat behöver du kunna dirigera den dit. Det handlar om att din hund ska lita på dig och springa 50, 100, ja för en retriever kanske 150 meter eller mer, i den riktning du ber den. Känslan när hunden bara susar iväg ifrån din sida, rakt ut i ingenting och sedan hittar det du skickat den för att hämta är oslagbar! Och det är när vi kommer till dolda dirigeringar det blir riktigt kul att tillsammans med våra hundar träna upp den tilliten. Hur du tar dig från den första matskålsdirigeringen till ett dolt linjetag på 150 meter med störningar får du lära dig i våra dirigeringskurser!

Webinar "Från detaljer till helhet (och tvärtom!)" på köpet!

Anmäl dig till någon onlinekurs i dirigering med återkoppling senast 16 oktober 23:59 så får du webinaret “Från detaljer till helhet (och tvärtom)” på köpet! (värde 275 kr)

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Alla dirigeringskurser - med och utan återkoppling

Vill du fördjupa dig ännu mer?

Satsa på ett paket med båda dirigeringskurserna samt våra kurser om stoppsignal och närsök!

Bara dirigering rakt fram?

Rakaste vägen från A till B är oftast en rak linje så egentligen skulle det räcka att lära hunden ett enda dirigeringstecken: linjetag, det vill säga springa rakt fram. Verkligheten ser ju dock inte alltid ut så, därför lär vi våra hundar fler dirigeringar: höger, vänster och vidare ut/push back. Vi pratar dessutom lite om hur du kan kombinera dem med stoppsignal och närsök, vad du ska tänka på när du skickar hunden och hur du lägger på störningar på olika sätt. Vill du fördjupa dig ännu mer i stopp- och närsökssignalerna så rekommenderar vi att du köper något av dirigeringspaketen, då får du utöver dirigeringsövningar även med alla våra övningar för att lära in stoppsignal och närsök.

Dolda dirigeringar verkar så svårt!

Många som kommer till oss tycker det är lite läskigt att gå från kända eller halvdolda dirigeringar till helt dolda, men vi uppmuntrar alla våra elever att börja tidigt med de dolda för att vänja hunden (och sig själva) vid det. Och vad är det värsta som kan hända? Att hunden inte springer dit du har tänkt på dirigeringen så du får hämta den och göra ett nytt försök 😊 Det är inget misslyckande – det är bara information om att den dirigeringen blev för svår så vi behöver anpassa och göra något annorlunda för att hunden ska lyckas. I början gör det inget om den så bara springer två meter på en dold dirigering, det viktiga är att den litar på dig och börjar springa. Sedan ökar vi svårighetsgraden igen och vips så kan hunden springa långt även på dolda dirigeringar.

Men hunden fick ju i alla fall in dirigeringen till slut!

Ja, det får de flesta hundar oftast efter ett tag, men frågan är om den får in dirigeringen som du hade tänkt eller bara för att den råkade ha tur? Och vad lär den sig av att få in dirigeringen på egen tass? Troligtvis inte att lyssna på dig, och det är ju det vi vill att den ska göra på dolda dirigeringar. Därför måste vi tidigt lära hundarna att det lönar sig att lyssna på oss och i dirigeringsträningen är det viktigare HUR dummien kommer in än ATT den kommer in. Det och mycket mer går vi igenom under dirigeringskurserna, så häng med på riktigt kul träning för både dig och din hund!

Varukorg
Rulla till toppen
0