Efterfesten – kluriga apporteringsupplägg och roliga analyser – IRL

, , ,
(1 kundrecension)

kr

Köps ofta tillsammans med

Apportering till vardag och fest - andra utgåvan

Vill du testa lite svårare apporteringsupplägg med din hund men är osäker på hur du ska få till det på rätt nivå? Vill du få träningsinspiration och komma vidare i din apporteringsträning? Välkommen till en kurs där du kommer få testa riktigt svåra upplägg som kan förekomma både på prov och jakt. Sedan får du lära dig hur du bryter ner dem till din hunds nivå, tränar på dem och bygger ihop dem igen.

Kursen bygger på en av våra mest populära onlinekurser, ta chansen att gå den IRL!

Under kursens gång tränar vi på markeringar, dirigeringar, stoppsignal, närsök och så förstås mängder med olika störningar. B-provssöket för retriever och spanielsöket ingår alltså inte i kursen.

Först får du se hur det färdiga upplägget ser ut. Därefter får du ett antal olika nivåer som du kan bryta ner upplägget i och på så sätt kan du bygga upp det färdiga upplägget så att din hund klarar det. Sedan får du tips på övningar för att träna på svårigheterna i upplägget. När du tränat på svårigheterna kan du testa att sätta ihop upplägget på en svårare nivå och till slut kan du sätta ihop hela det färdiga upplägget. Mot slutet av kursen kommer du fundera själv på vilka steg som skulle vara lagom innan jag presenterar mitt förslag på steg att bryta ner det i. På så sätt lär du dig att analysera svåra upplägg och bryta ner dem i smådelar. Ursprungsupplägget är på elitnivå för retriever, men sedan bryter du ner det till den nivå som passar dig – från nybörjarnivå och uppåt.

Förkunskaper

För att få ut mesta möjliga av kursen rekommenderar vi att din hund har hyfsade avlämningar samt har en god förståelse för stoppsignalen och dirigeringstecknen. Har du inte avlämningarna på plats blir det svårt för dig att tillgodogöra dig kursen till fullo. Du kan förvisso byta ut kastade markeringar mot matskålar istället efter kastet och använda matskålar för dirigeringarna, men vi föreslår att du börjar med att få till avlämningarna – till exempel med vår kurs ”Fem enkla steg för att uppnå perfekta avlämningar” och sedan hoppar på den här kursen. 

Medtag egen lunch, vi bjuder på fika. Mikro och kylskåp finns att låna.

Instruktör

Elsa Blomster, Elsa Blomster & Lena Gunnarsson

Plats

Hajom, Hällingsjö

Deltagartyp

Med hund, Observatör utan hund, Reservlista med hund

1 recension av Efterfesten – kluriga apporteringsupplägg och roliga analyser – IRL

  1. Annika

    Jag tyckte kursen var enormt bra inte minst för de kluriga övningarna vi fick träna på att analysera och plocka ner till en nivå som vi trodde vår hund kunde klara utan också för den belyste luckor i vår tidigare träning.
    Efter kursen gick jag hem och lusläste stoppsignalen sid runt 137 i apportering till vardag och fest. Genom att följa processerna i boken har jag börjat få stoppet att funka på avstånd. Jag har nu börjat att blåsa när hon är lös och vänder sig om och hon stannar direkt. Skulle säga att det jag fick till mig mest från kursen efterfesten är precisionen att inte slarva i träningen utan tänka igenom momenten ordentligt och hitta en målbild sedan inte förändra den i stundens ingivelse utan följa planen. Tack för en super bra kurs som gav mersmak och en skjuts i träningen.

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen
0