Rea!

Onlinekurs: Galenpanna

, , ,
(3 kundrecensioner)

2600 kr2950 kr

Köps ofta tillsammans med

Apportering till vardag och fest - andra utgåvan

Detta är kursen för dig som har svårt att hitta avknappen på din hund. Jaktträning innebär att hunden ständigt måste kunna växla mellan av och på – alltså mellan att vara lugn/ha låg aktivitet och hög aktivitet. Att hitta påknappen burkar inte var så svårt och många av oss faller lätt för frestelsen att träna på de lite mer aktiva delarna eftersom de är så roliga att träna.

På den här kursen tränar vi lugn, samarbete, fokus, av och på – och ännu mera av. Det kan vara en av de mest långsamma kurserna du varit på 😉 men du kommer få hjälp i att reglera din hunds känslonivå så du får RÄTT känsla inför det arbete som ska utföras.

Du får också redskap för att faktiskt förstå din hund och att lägga upp träningen så att den verkligen passar din hund.

Kursen passar för dig som har en hund som stämmer in på en eller flera av följande punkter:

 • Hunden är nästan ständigt i för hög aktivitetsnivå i samband med träning, så fort du tränar tillsammans med en eller flera andra ekipage
 • Hunden har så hög förväntan på vissa uppgifter/situationer att den blir okontaktbar/får ljud/”kan själv”- lyssnar inte
 • Hunden tar fort slut i träningssituationer
 • Hunden verkar inte ha något filter för störningar – allt verkar forsa rakt in i hjärnan på hunden som därför har svårt att koncentrera sig
 • Hunden ”brister” ofta i träningen och ”ballar ur” tex springer som en dåre, tar ärevarv med dummysarna – som de jonglerar med – eller gör andra beteenden som mest verkar handla om att den inte klarar av att ”hålla ihop sig”
 • Hunden kan inte arbeta när andra hundar är i närheten
 • Hunden har svårt för att var stilla/lugn i träningen
 • Du känner att det hela tiden är som att ha en bomb bredvid dig som när som helst kan brisera – och ibland gör det …
 • Du förstår inte alltid din hund och känner dig otillräcklig som tränare men vill gärna lägga din hunds pussel :).

Kursen går i en sluten grupp på Facebook och pågår i åtta veckor. Därefter ligger lektionerna kvar så att du kan gå tillbaka och titta på dem och fortsätta träningen. Du får mellan en och två lektioner i veckan, praktiska uppgifter blandas med teoretiska. Du förväntas dela med dig av din träning och dina funderingar och du är välkommen att ställa frågor, lägga upp film på träningen (max 3 minuter långa filmer) för att få återkoppling på den om du vill. Du får mest ut av kursen om du tränar under tiden och delar dina erfarenheter.

Kursen har ett coachande förhållningssätt, vilket innebär att förutom de faktiska övningar och den teori kursen innehåller, hjälper instruktören dig att formulera och ringa in hur just din hund behöver tränas för att det ska bli så bra som möjligt för er. Ett öppet, utforskande sinne där du vågar testa lite olika alternativ är alltså en fördel. 🙂 Ofta har du som elev många svar själv (du känner din hund bäst!) och ihop med den input du får från instruktören är tanken att det ska bli enklare att lägga (tränings)pusslet för just din hund.

Kursinnehåll

Kursen innehåller följande lektioner (jag förbehåller mig rätten att ändra ordning och planera om ifall gruppen behöver något annat i stunden). Du kan även förvänta dig ett par bonuslektioner.

 1. Vad är en galenpanna och hur är MIN galenpanna? Nulägesbeskrivning och analys.
 2. Övningar för att göra hunden mottaglig för träning, del 1
 3. Självkontroll – vad kostar det?
 4. Fokus leder till lugn. Hur kan jag använda fokusövningar som ett sätt att varva ner?
 5. Inte bara dämpa! Växlingar mellan av och på, hur gör man? Förslag på övningar.
 6. Störningar i lagom dos, hur gör man? Förslag på övningar.
 7. Övningar för att göra hunden mottaglig för träning, del 2
 8. Min roll i vår relation
 9. Hur hjälper jag min hund på bästa sätt? Fortsättning av analysen från lektion 1
 10. Träna förhindra avbryt – hur tränar du även när du inte tränar?
 11. Övningar för att göra hunden mottaglig för träning, del 3
 12. Hundar med ”diagnoser” – en psykoterapeuts funderingar, intervju med Elin K Lundberg.
 13. Sex veckor har gått, hur har min träning gått? Hur ser min vidare träning ut?
 14. Gör det svårare: svårare miljö och häftigare växlingar
 15. Stress – livsviktigt och ibland farligt. Hur kan jag lägga upp träningen så den inte stressar min hund på ett dåligt sätt? Är min hund ens stressad?
 16. Summering: Hur går jag vidare, vad behöver jag göra mer och mindre av?

Om instruktören:

Lena Gunnarsson har skrivit böckerna Apportering till vardag och fest samt Valpträning till vardag och fest ihop med Elsa Blomster. Hon har tränat och tävlat hundar i olika grenar i över 20 år men nu ägnar hon sig nästan uteslutande åt jaktträning. Hon har två cocker spanielar och en retriever som hon tränar inför jakt och prov. Lena är certifierad coach och har arbetat i ca 25 år med handledning av individer och grupper i olika utvecklingssituationer. Nu arbetar hon nästan uteslutande som instruktör. Hon brinner för problemlösning och att hitta nycklar till just det ekipage hon har framför sig – i dialog med hund och förare. 

Om du har frågor om kursen är du välkommen att mejla Lena på lena@klickerforlaget.se

VIP-nivå

Vill du verkligen fördjupa dig? Häng på VIP-nivån, då får du utöver kursen med återkoppling även 2 x 30 minuter privat onlinecoachning med Lena (vecka 3 och 7  på kursen). Endast 10 platser!

Deltagartyp

Med hund, Väntelista

Instruktör

Lena Gunnarsson

Personlig återkoppling

Ja

Priskategori

Early bird, Ordinarie pris, Second bird, Väntelista, VIP

Plats

Online

Erfarenhet

Erfaren, Nybörjare

Inriktning

Generell

3 recensioner av Onlinekurs: Galenpanna

 1. Anna-Karin (verifierad ägare)

  Detta är en kurs som jag haft mycket nytta av då jag har en hund med massa energi som den kanaliserar på fel saker. Vi har fått mycket “knappar” att använda för att få hunden att fokusera på rätt saker.

 2. Kerstin (verifierad ägare)

  Många bra träningstips även om man inte har en galenpanna. Man bör ha med i beräkningen att kursen kräver ganska mycket tid för att hinna med uppgifterna och om man vill ha återkoppling.
  Det är även bra att alla övningar och återkopplingar finns kvar i gruppen så man kan gå tillbaka för att friska upp minnet.

 3. Theres Heldmark

  Den bästa kurs jag kan tänka mig för både mig och för min högintensiva hund. Jag har fått så många bra verktyg att arbeta med och större förståelse för varför det “kokar över” ibland. På åtta veckor ser inte bara jag, utan även min i vanliga fall rätt ouppmärksamme make, en stor skillnad i samspelet mellan Urax och mig. Själva kursupplägget online har fungerat mycket bra för mig med en bra kombination av intervjuer, filmade instruktioner och pedagogiska lektioner samt bra feedback på de kommentarer som vi elever har lämnat.

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen
0