Onlinekurs: Viltspår steg 1: Med sikte mot anlagsklass – med återkoppling

, , ,
(2 kundrecensioner)

kr1995 kr

Vill du komma igång med viltspår med sikte på anlagsprov eller vill ge din hund en nyttig aktivering på ett effektivt sätt? Då är det här kursen för dig. 

I kursen ingår:

 • Spårläggning
 • Övningar – alla moment i provet
 • Linhantering
 • Läsa hund
 • Problemlösning
 • Utrustning
 • Så går provet till

Förkunskaper

Kursen passar alla hundar över 5 månaders ålder. Du behöver inga förkunskaper.

Förutsättningar

Kurser med löpande startdatum går här på hemsidan och pågår i åtta veckor.

Kurser med fast startdatum går i en sluten grupp på Facebook och pågår i åtta veckor.

Därefter ligger lektionerna kvar så att du kan gå tillbaka och titta på dem och fortsätta träningen. Du får en lektion i veckan, praktiska uppgifter blandas med teoretiska. Du förväntas dela med dig av din träning och dina funderingar och du är välkommen att ställa frågor. Du får också gärna lägga upp film på din träning (max 3 minuter långa filmer) för att få återkoppling på den om du vill. Du får mest ut av kursen om du tränar under tiden och delar dina erfarenheter.

När du anmält dig och betalat får du ett automatiskt bekräftelsemail med länk till hur du kommer åt kursen. Kom ihåg att kolla i skräpposten och övrigt-korgen om du inte hittar det i din inkorg.

Instruktör: Helena Lyckoskog

Har du frågor om kursen? Kontakta Helena på helena@lyckoskog.com

Vill du hellre gå kursen utan återkoppling så hittar du den här: Onlinekurs: Viltspår steg 1: Med sikte mot anlagsklass – utan återkoppling

Om instruktören

Helena Lyckoskog har tränat hund sedan barnsben. Hon började tidigt intressera sig för hundens språk, inlärning, friskvård och beteende. Hon brinner för att lära ut och skapa förståelse för hundens beteenden och behov och har haft kurser i ämnet sedan 2006. När hon inte jobbar som lydnadsinstruktör dömer hon viltspårprov, utbildar och meriterar hundar inom viltspår samt tränar eftersöksekipage. Med de egna hundarna blir det, förutom jakt, en hel del träning, eftersök, jaktprov och utställningar. Helena håller utbildningar för blivande viltspårinstruktörer samt föreläser och skriver i olika tidningar om hundavel, jakthundens träning och välmående med mera.

Jakt och eftersök är en stor del av Helenas liv, mycket på grund av arbetet med hunden som det innebär. Hon blev tilldelad titeln Årets Eftersöksjägare 2023. Fotografering, matlagning och tid i naturen är andra intressen som ligger henne varmt om hjärtat. Hon har för tillfället fyra hundar, taxen Stina, basset houndtjejerna Wilda och Wiska samt Kira som är en korthals griffon. Hon driver Wild Venatrix kennel.

Hösten 2018 kom Helenas första bok “Med passion för det vilda” ut på Klickerförlaget. Den är för dig som gillar hundar – och jakt. Det är boken som ger dig nästan alla delarna i jakten med hund. Alltifrån träningen av jakthunden till första hjälpen för hund, styckning och tillagning av viltet, hur du tränar viltspår, vad du har för ansvar som jägare med mera. 2021 kom hennes andra bok ”Viltspår & Eftersök – så blir ni ett team i spåret. Det är en bok som ger en bred kunskap om hur du kan träna spår med din hund, oavsett om du är nybörjare eller erfaren.

Instruktör

Helena Lyckoskog

Deltagartyp

Med hund

Erfarenhet

Nybörjare

Plats

Online

Personlig återkoppling

Ja

Inriktning

Specifik

2 recensioner av Onlinekurs: Viltspår steg 1: Med sikte mot anlagsklass – med återkoppling

 1. Jens

  Proffsig, trevlig, kunnig! Kan rekommenderas varmt.

 2. Gunnar

  Bästa och mest givande kurs jag haft med hund

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske också…

Varukorg
Rulla till toppen
0