Hem » Böcker » Pressrelease: När hundägandet inte blir som man tänkt sig

Pressrelease: När hundägandet inte blir som man tänkt sig

När Jessica Mann skaffade sin första hund hade hon ganska liten kunskap om vad det innebar att vara hundägare. Väldigt fort upptäckte hon – som så många andra som har hund – att hon fick ett alldeles särskilt band till sin hund.

Men blandrastiken Boo var inte riktigt som andra hundar. Hon var rädd. För nästan allt. Hon var rädd för människor, hundar, föremål, och olika miljöer … Hon hade också fysiska problem i form av smärtor och allergier. Hon var högenergisk och svårmotiverad.

Hon var inte på något sätt en idealisk förstagångshund. Men hon var också en helt underbar och högt älskad hund och blev en läromästare för Jessica som bestämde sig för att försöka förstå sin hund och gick alla kurser hon kom över. Hon läste etologi och pluggade hundspråk, och när kursutbudet inte räckte till utbildade hon sig till både instruktör och hundbeteendeanalytiker.

Boo finns inte mer men erfarenheten och kunskapen som Jessica fick tack vare mötet med henne har hjälpt många hundar som Jessica mött som instruktör. Nu har hon skrivit en bok om sina erfarenheter – till stöd för alla Boos bröder och systrar där ute som av olika anledning inte möter världen med frimodighet och lättsinne. Och till stöd för mattar och hussar som står handfallna och förtvivlade när hundägandet inte alls blivit som de tänkt sig.

I Blygerhundar – så gör du din hund till en superhjälte ger Jessica Mann en teoretisk bakgrund till stress och rädslor och sedan håller hon läsaren i handen genom övningar som dels syftar till att ge hundar bättre självförtroende och dels ger strategier för att träna när en svår situation uppstår. Dessutom får hundägaren tips till de dagar då livet med den svåra hunden känns tungt och motigt. Boken innehåller fler än 80 övningar.  

Boken är tänkt som en självhjälpsbok för hussar och mattar som vill göra livet så bra som möjligt för sig själva och sin älskade hund.

Länk till boksidan:

https://klickerforlaget.se/butik/blygerhundar/

För mer info om boken Blygerhundar – så gör du din hund till en superhjälte kontakta:

Jessica Mann, författare
070-574 92 74
jessica@motiveradehundar.se

Lena Gunnarsson, förläggare Klickerförlaget
070-300 80 99
lena@klickerforlaget.se

Jessica Mann är utbildad instruktör och hundbeteendeanalytiker. Hon håller kurser i framför allt grunder för tävlingshunden, specialsök och blygerkurser – kurser för den rädda hunden. Jessica har tre border collies och en tollare som tränas och tävlas i lydnad, specialsök, vallning, jakt, rallylydnad, freestyle och heelwork to music.

Klickerförlaget Göteborg AB är ett bokförlag som sprider kunskap om positiv hundträning genom det skrivna ordet, film och kurser.

 

 

 

Varukorg
Rulla till toppen
0