Hem » Författare & instruktörer » Författare » Helena Lyckoskog

Helena Lyckoskog

Helena Lyckoskog har tränat hund sedan barnsben. Hon började intressera sig tidigt för hundens språk, inlärning, friskvård och beteende. Hon brinner för att lära ut och skapa förståelse för hundens beteenden och behov och har haft kurser i ämnet sedan 2006.

När hon inte jobbar som lydnadsinstruktör dömer hon viltspårprov, utbildar och meriterar hundar inom viltspår samt tränar eftersöksekipage. Med de egna hundarna blir det, förutom jakt, en hel del träning, eftersök, jaktprov och utställningar. Helena håller utbildningar för blivande viltspårinstruktörer samt föreläser och skriver i olika tidningar om hundavel, jakthundens träning och välmående med mera.

Jakten är en stor del av Helenas liv, framför allt jakten med hund. Fotografering, matlagning och tid i naturen är andra intressen som ligger henne varmt om hjärtat. Hon har för tillfället fyra hundar, två stycken drentsche patrijshond, Mira och Dexspex, basset hounden Wilda och blandrasen Tazza. Hon driver Wild Venatrix kennel.

Hösten 2018 kom Helenas första bok “Med passion för det vilda” ut på Klickerförlaget. Den är för dig som gillar hundar – och jakt. Det är boken som ger dig nästan alla delarna i jakten med hund. Alltifrån träningen av jakthunden till första hjälpen för hund, styckning och tillagning av viltet, hur du tränar viltspår, vad du har för ansvar som jägare med mera.

 

Böcker av Helena Lyckoskog

 Nyheter om Helena Lyckoskog

Julkalender lucka 3: Viltspår

Julkalender lucka 3: Viltspår

Bakom dagens lucka döljer sig författaren, hundtränaren, viltspårsdomaren, jägaren och matälskaren Helena Lyckoskog. Hon har nyligen gett ut boken "Med passion för det vilda" på Klickerförlaget. Den är för dig som gillar hundar – och jakt. Det är boken som ger dig...

läs mer

Instagram-inlägg från Helena Lyckoskog

Mästare och elev.

#wedontmessaround #viltspår #eftersökshund #eftersöksträning #wildvenatrixkennel #wildvenatrixprimovictoria #uddebackensstina #jakthund #tax #strävhårigtax #strävhårignormaltax #dachshund #puppy #basset #bassethound #bassethoundpuppy #lyckoskogshundträning
...