Från kastad leksak till apporterad fågel – retrieverkurs med jaktdag

, , , , ,

kr

Köps ofta tillsammans med

Apportering till vardag och fest - andra utgåvan

Vill du starta på prov med din retriever? Eller vill du kanske ha en god jaktkamrat som du kan styra även i svåra situationer? Lägg goda grunder för din retriever genom vår retrieverkurs som avslutas med en jaktdag!

Välkommen till en kurs där vi fokuserar på retrieverns arbete under en jakt, men också kopplar det till vad retrievern behöver kunna för de olika provformer som finns. Vi kommer täcka dirigeringar, markeringar, sök, stoppsignal, närsök, stoppsignal och förstås fotgående, stadga och passivitet. Vi kommer även träna lite på vatten. Kursen går över sex månader, sammanlagt fyra helger, och vi börjar med lekfulla grundövningar för att den sista gången avsluta med en andjakt. Vi kommer även göra en del av träningen i mark med kaniner.

I kursen ingår bland annat:

Fotgående:

Att du kan lita på att din hund håller sig vid din sida så att du kan fokusera på det som händer framför er är otroligt viktigt. Att hunden är följsam gör dessutom att den har lättare för att markera och vara förberedd för arbetet så fotgående och följsamhet är något vi kommer lägga mycket tid på.

Stadga och passivitet:
Retrieverns arbete innebär mycket väntan. Det är därför viktigt att lära hunden vara stadig och lugn vid din sida under en lång tid för att sedan snabbt vara redo att jobba.

Markeringar:
En duktig markör har du alltid nytta av – har hunden markerat är det det snabbaste sättet att få in viltet. Vissa hundar är duktiga markörer av naturen och andra behöver öva mycket för att bli det – oavsett så behöver alla hundar få erfarenhet av markeringar i olika typer av terräng och avstånd för att vi ska kunna lita på deras markeringsförmåga så det kommer vi förstås öva på.

Dirigeringar:
För att snabbt och effektivt få in viltet om hunden inte markerat behöver du kunna styra din hund på avstånd – höger, vänster, vidare ut och självklart stoppa den och be den söka i ett visst område. Vi jobbar med att länga avstånden på dirigeringarna och dirigera hunden även när det finns störningar i form av till exempel markeringar eller viltdoft.

Skotträning:
Skott betyder sitt kvar eller fortsätt jobba med det du höll på med, men först behöver skott introduceras för hundarna. Övningarna anpassas efter hundarnas erfarenhet och reaktioner.

Vattenträning:

Vi testar vanliga apporteringssituationer vid vatten – både markeringar och dirigeringar, men även stoppsignal i vatten. Sitter inte avlämningarna ur vatten så får du även tips på hur du kan jobba vidare med dem.

Vilthantering:

Innan den avslutande jaktdagen kommer vi träna med kallvilt, så under kursens gång kommer din hund att få hantera både dummies, kallvilt och varmvilt.

Jakt i teorin:

Genomgång av vad vi jagar med våra retrievrar, vilka olika jaktformer som finns och vad som är viktigt att tänka på under en jakt.

Jaktprov i teorin:

Vi kopplar de praktiska övningarna till vad domaren tittar på under ett prov (working test, B-prov, A-prov/field trial)

ANTAL DELTAGARE?
Max sex ekipage per instruktör gör att alla kommer få mycket tid med instruktörerna. Vi kommer även jobba i mindre grupper inom gruppen. Alla övningar individanpassas. Du förväntas träna mellan tillfällena för att klara av det sista tillfället. 🙂

VAR?
Kursen hålls i området kring Hällingsjö. Den sista gången hålls i trakterna kring Falköping/Tidaholm (kan komma att ändras).

NÄR?
Just nu finns inga datum inplanerade, men anmäl dig till väntelistan så hör vi av oss när vi planerat in nya datum

Du kommer dessutom få tillgång till en sluten Facebookgrupp med onlinecoaching mellan gångerna (med fokus på problemlösning). I gruppen kan du dela erfarenheter och tips med de andra deltagarna och instruktörerna. Du kan även ladda upp film på din träning där och få återkoppling.

Kursen kostar 14 900 ink moms. Du kan delbetala den: När du anmäler dig betalar du 1 400 kr i anmälningsavgift och därefter minst 3 375 kr senast en vecka innan varje helg. Välj förskottsbetalning till bankgiro om du vill delbetala, kom ihåg att ange ditt ordernummer när du betalar. Anmälan är bindande enligt våra anmälningsvillkor.

FÖRKUNSKAPER:
Du behöver ha avlämningarna på plats, då vi i denna kurs  kommer ägna dem väldigt lite uppmärksamhet. (Om du inte har det kan du ta ett par privatlektioner online eller IRL). Du bör även ha startat stoppsignalsträningen och dirigeringsträningen. Är du osäker på din hunds kunskaper inför anmälan kan du bara höra av dig till instruktören!

Du kan om du vill även passa på att som förberedelse inför kursen gå kursen Efterfesten online, läs mer och anmäl här:

Onlinekurs: Efterfesten – kluriga apporteringsupplägg och roliga analyser – med återkoppling

INSTRUKTÖR:
Elsa Blomster

FRÅGOR?
mejl: elsa@klickerforlaget.se
tel: 0736-21 50 74 (dagtid vardagar)

Deltagartyp

Med hund, Observatör utan hund, Reservlista med hund

Instruktör

Elsa Blomster, Elsa Blomster & Lena Gunnarsson

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Från kastad leksak till apporterad fågel – retrieverkurs med jaktdag”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen
0