Onlinekurs: Coaching inför start på working test

, ,

kr

Köps ofta tillsammans med

Apportering till vardag och fest - andra utgåvan

Är du sugen på att starta på working test? Är du osäker på om du och din hund är redo? Vill du lära dig hur du kan förbereda dig och din hund på bästa sätt? Vill du få stöttning, återkoppling och tips på vägen? Vill du lära dig mer om vad som krävs för att få höga poäng? Då är det här onlinekursen för dig!

Under kursens gång kommer du bland annat få veta mer om vilka detaljer du behöver träna på för att lyckas på working test, hur du träningstävlar för att förbereda din hund på bästa sätt och få tips på hur du kan strukturera din träning för att se att du tränar på rätt saker.

Kursen utgår från att du ska starta på working test nybörjarklass för retriever – antingen för första gången eller jobba vidare för att kunna starta igen – MEN målsättningen är att gå vidare till öppen och elitklass så därför får du tips på vad du ska tänka på i träningen redan nu. Även du som är färdig med nybörjarklass får gärna vara med på kursen om du känner att du behöver jobba mer på t ex fotgåendet, växla förväntningar eller få struktur i träningen.

Kursen innehåller följande teman:

 • Målbild – detaljerna som gör helheten
 • Fotgående – varför är ett bra fotgående avgörande för resultatet?
 • Markeringar – det är väl bara att kasta lite, eller?
 • Stadga – sitta kvar, hur svårt kan det vara?
 • Växla förväntningar – få hunden uppmärksam och fokuserad på det du vill
 • Dirigeringar – vad krävs i nybörjarklass och vad är målet längre fram?
 • Struktur på träningen – hur du ser till att träna på rätt saker
 • Stoppsignal – det behövs väl inte i nybörjarklass?
 • Bedömning – vad vill domaren se? Och vad vill du att din hund ska göra?
 • Närsökssignal – hur du slipper hålla tummarna för att hunden ska hitta något
 • Förarens ansvar – “stå inte där som en fiskpinne” eller hur du gör uppgiften lättare för dig och hunden genom att reagera snabbt
 • Vattenapportering – vad behöver hunden kunna?
 • Skott – nu blir det spännande på riktigt!
 • Tävlingsträning – varför behövs det?
 • Dags för prov – vad är ditt syfte med provet? Och hur ser du till att hunden får en bra upplevelse?

Dessutom får du möjlighet att delta på två livesessioner där du kan ställa frågor. Har du inte möjlighet att vara med live kan du självklart skicka in dina frågor i förväg och se en inspelning av frågestunden i efterhand.

Förkunskaper

För att kunna tillgodogöra dig kursen på bästa sätt behöver din hund ha avlämningarna på plats, hyfsad stadga och fotgående. Det är också bra om du påbörjat träningen av linjetag och stoppsignal, men det är inget krav. Om du ställer frågor och delar med dig av din träning kommer du självklart få individanpassade tips under kursens gång – och då jobbar du vidare från där du och din hund befinner er. Ska du starta på working test måste din hund vara skottfast, men du kan självklart genomföra hela kursen utan att använda skott om din hund är skottberörd och parallellt jobba på att vänja den vid skott.

Förutsättningar

Kursen går i en sluten grupp på Facebook och pågår i åtta veckor. Därefter ligger lektionerna kvar så att du kan gå tillbaka och titta på dem och fortsätta träningen. Du får en till två lektioner i veckan, praktiska uppgifter blandas med teoretiska. Du förväntas dela med dig av din träning och dina funderingar och du är välkommen att ställa frågor. Du får också gärna lägga upp film på din träning (max 3 minuter långa filmer) för att få återkoppling på den om du vill. Du får mest ut av kursen om du tränar under tiden och delar dina erfarenheter.

När du anmält dig och betalat får du ett automatiskt bekräftelsemail med länk till Facebookgruppen. Kom ihåg att kolla i skräpposten och övrigt-korgen om du inte hittar det i din inkorg.

Instruktör: Elsa Blomster

Har du frågor om kursen? Kontakta Elsa på elsa@klickerforlaget.se

Om instruktören

Elsa Blomster är utbildad instruktör genom Canis Hundskola och har gått flertalet fördjupade kurser för både svenska och engelska instruktörer. Hon har två labradorer, Keen och Rowan. Hon startar på jaktprov och working test och har tidigare tävlat i lydnad, personspår, viltspår, rallylydnad och nosework. Elsa har arbetat som instruktör sedan 2006 och hållt kurser i bland annat vardagslydnad, valpträning, inkallning, tävlingslydnad och jaktapportering med hjälp av klickerträningsprinciperna. Elsa är en efterfrågad instruktör och håller nu kurser i främst jaktapportering både i Sverige och utomlands. Tillsammans med Lena Gunnarsson äger och driver hon Klickerförlaget Göteborg AB, som sprider kunskap om positiv hundträning genom böcker, filmer, clinics och kurser. Elsa och Lena har även skrivit böckerna Apportering till vardag och fest och Valpträning till vardag och fest tillsammans.

Kursdatum

Kursen börjar enligt startdatumet du väljer och återkopplingstiden tar slut två månader senare. Finns inga datum att välja kan du sätta upp dig på väntelistan så får du ett mail när vi lagt ut nya datum

Instruktör

Elsa Blomster

Deltagartyp

Med hund

Erfarenhet

Erfaren, Nybörjare

Plats

Online

Personlig återkoppling

Ja

Priskategori

Early bird, Ordinarie pris, Second bird, Third bird

Inriktning

Specifik

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Onlinekurs: Coaching inför start på working test”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske också…

Varukorg
Rulla till toppen
0