Sommarkurs spaniel/retriever grund

, , ,

4600 kr

Köps ofta tillsammans med

Apportering till vardag och fest - andra utgåvan

Ladda upp för sommarens roligaste kurs! Har du en retriever eller spaniel och nyfiken på det här med jaktapporteringen?  Kanske vill du bara lära dig mer om den aktivitet som din hund är “gjord för” eller så vill du starta på working test eller jaktprov?

Då är grundkursen i apportering något för dig. Detta är kursen för dig som inte kan så mycket om jaktapporteringen – eller som har en oerfaren hund. Du vill lära dig mer om den här roliga aktiviteten och kanske funderar du för på att starta på working test eller jaktprov. Vi arbetar med grunden i apporteringens alla delar: markeringar, dirigeringar, närsök, stoppsignal och jaktfot samt tränar på pipans alla signaler. När kursen är slut ska du känna att du har en plan för hur du ska kunna träna vidare för att få alla delarna på plats. Vi kommer också att testa att sätta ihop momenten för att se hur de fungerar i en mer “tävlingslik” situation (på varje hunds nivå).

Lugn och ro samt stadga tränas under hela kursen. Vi fokuserar på att du och din hund ska få riktigt fina grunder och bli ett sammansvetsat team som har roligt ihop.

På den här kursen får du lära dig vad det innebär i praktiken att ha ett klickertänk i din träning. Vi arbetar med positiv förstärkning och bygger upp övningarna i små delar så att hunden ska lyckas – så att vi kan belöna den för rätt beteende. Många av våra övningar börjar i leken och vi belönar ofta och gärna med lek. På våra kurser får du lära dig hur roligt och användbart det kan vara.

Som förkunskap till kursen rekommenderar vi dig att läsa boken Apportering till vardag och fest. Kursens innehåll hämtas till stor del från boken och där kan du också läsa lite mer om tänket bakom träningssättet.

Eftersom gruppen är liten finns stor möjlighet till att arbeta utifrån individuella behov. Max 6 ekipage per instruktör.

Observera att skott kommer förekomma på området (fortsättningskursen kommer använda skott, men grundkursen kommer inte göra det), så om din hund är skottberörd så rekommenderar vi inte den är kursen.

Under kurstiden har vi två parallella kurser: grundkurs och fortsättningskurs. Grundkursen är öppen för alla, oavsett ålder på hund och tidigare erfarenhet. Fortsättningskursen är öppen för alla som tidigare gått kurs för oss, IRL eller online. Om du är osäker på vilken grupp du ska välja, kontakta oss på info@klickerforlaget.se eller Elsa på 0736-21 50 74

Kostnad:

Deltagare med hund 4 600 per person

Instruktör:

Huvudinstruktör på kursen är Lars Sandin. Elsa Blomster eller Lena Gunnarsson kommer hålla i några av passen.

Datum:

  • torsdag 27 juni 18:00-20:00 (sociala aktiviteter, inte hundträning). För dig som vill finns vi på plats från 17:00, ta gärna med fika/kvällsmat och kom och fika med oss mellan 17 och 18 så kör vi igång med aktiviteterna kl. 18.
  • fredag 28 juni kl. 09:00-17:30
  • lördag 29 juni kl. 09:00-17:30
  • söndag 30 juni kl. 09:00-15:00

Plats:

Hällingsjö (öster om Göteborg) exakt plats anges i kurskallelse

När du skickar in anmälan får du ett mail som bekräftar att vi tagit emot anmälan (kom ihåg att kolla så den inte hamnat i skräpposten eller övrigtkorgen. Hör av dig till oss om du inte får någon bekräftelse). Kurskallelse skickas två veckor innan kursen börjar. 

Här kan du läsa mer om tidigare läger

http://apporteringtillvardagochfest.se/fantastiskt-sommarlager/

Observera att du behöver ordna boende och all mat/fika själv. All undervisning sker utomhus.

Tips på boende:

Deltagartyp

Med hund, Observatör utan hund, Reservlista med hund

Instruktör

Lars Sandin

Plats

Hällingsjö

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Sommarkurs spaniel/retriever grund”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen
0