Temakurs: Dirigeringar

, , ,

kr

Köps ofta tillsammans med

Apportering till vardag och fest - andra utgåvan

Kan din hund springa rakt ut och hämta något den sett, men du vill börja lära den lita på dig när den inte sett något? Eller springer din hund en bit när den inte sett något men du vill få den att springa längre? Vill du fördjupa dig i dirigeringsträningen? Då är det här en kurs för dig!

Under kursens gång kommer du få testa flera olika sätt att lära hunden lita på dina dirigeringstecken. Vi kommer främst fokusera på linjetagen, men även prata om höger, vänster och vidare ut samt hur du sätter ihop det med stoppsignal och närsökssignal.

Kursen kommer ha max sex deltagare per instruktör för att du ska få så mycket träningstid som möjligt.

Förkunskaper:
Din hund behöver ha påbörjat linjetagsträningen så att hunden reagerar på “ut”/ditt linjetagskommando och dina höger/vänster/vidare ut i en störningsfri miljö. Det är också en fördel om du påbörjat stoppsignalsträningen. Kontakta oss om du är osäker på om kursen passar din hund. Din hund måste kunna vänta i bilen medan andra hundar tränar och du hjälper till.

Vi arbetar med ett utpräglat klickertänk under hela kursen, vilket innebär att vi letar efter rätt beteende och belönar det. Vi lägger upp träningen i små steg så att hunden lyckas och lägger sedan aktivt till störningar för att säkra beteendena. Vi använder inte korrigeringar som hunden uppfattar som obehagliga, till exempel koppelryck eller arg röst. På så sätt får vi effektiv träning som är kul både för dig och hunden och där du får en bra grund att jobba vidare med. Vill du läsa mer om vårt träningssätt kan du kika på vår blogg på apporteringtillvardagochfest.se eller läsa våra böcker “Valpträning till vardag och fest” samt “Apportering till vardag och fest” (kan lånas på bibliotek, köpas på klickerforlaget.se eller på de stora nätbokhandlarna).

Det är en fördel om du läst kapitlen “Dirigering” och “Stoppsignal” i “Apportering till vardag och fest” innan kursen.

Plats: Hällingsjö eller Hajom

Instruktör: Elsa Blomster eller Lena Gunnarsson

Datum:

Inga datum planerade just nu, men du kan anmäla dig till väntelistan så får du ett mail så fort vi planerat in en ny kursstart.

Tid: 2.5 timme

Kostnad: 700 kr

Datum

2021-08-29, Väntelista

Deltagartyp

Med hund, Observatör utan hund, Reservlista med hund

Instruktör

Elsa Blomster, Elsa Blomster & Lena Gunnarsson

Plats

Hällingsjö, Hajom eller Hällingsjö

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Temakurs: Dirigeringar”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen
0