Valpkurs för den apporterande fågelhunden

, , , ,

kr

Köps ofta tillsammans med

Valpträning till vardag och fest - belöningsbaserad fågelhundsträning

Detta är en kurs för dig som vill försöka göra “rätt från början” med din valp.

På den här kursen kommer du att få verktyg till att lägga en god grund för jaktlydnaden för din spaniel eller retriever. (Stående fågelhundar är också välkomna). Vi riktar in oss på de grund-grundfärdigheter som du behöver för att få en hund som du kan jaktträna med.

De allra tidigaste färdigheterna grund-grundfärdigheterna består av många lekfulla övningar och delar som du så småningom, när hunden blir lite äldre, kan foga ihop till delmoment och sedan färdiga moment. 

 På kursen kommer vi att börja bygga grunderna kring följande moment:

  • Gripande
  • Avlämningar
  • Närsök
  • Stoppsignal
  • Dirigering
  • Jaktfot
  • Stadga

Eftersom gruppen är liten (max sex ekipage) kan nivån på övningarna anpassas efter varje ekipages behov. Ingen press – allt sker under lekfulla former på den nivå som just din valp klarar.

Eftersom vi startar all vår träning i leken kommer det att bli en hel del lek, inte minst inledningsvis. Vi tränar i korta pass så valparna inte blir trötta. En stor del av kursen består också av att titta på de andra ekipagen och att kunna slappna av i miljön. Av- och påträningen är central! Eftersom valparna kommer vara olika och i olika åldrar kommer du som förare troligtvis få många tips av att se de andra hundarna tränas också.

Alla våra kurser bygger på ett klickertänk. Du behöver dock inte ha någon erfarenhet av klickerträning innan kursen men det är bra om du har satt dig in lite i vad det innebär, så du vet att detta är en kurs som passar ditt sätt att träna på. Vi jobbar helt belöningsbaserat. Hör gärna av dig om du har frågor! Du kan även läsa mer om vår träningsfilosofi på apporteringtillvardagochfest.se

Valpar till och med cirka åtta månader är välkomna.

Kursen utgår från boken Valpträning till vardag och fest. Du kan köpa boken här. För att slippa fraktkostnaden kan du ta “hämta själv” när du beställer och få den vid kursstart av instruktören. Den går även att låna på biblioteket.
 
Kursen går varannan vecka med ett lite längre uppehåll i juli – och i augusti går de resterande tre tillfällena. Då hinner valpen mogna lite till och du kan träna lite under sommaren innan vi ses igen. (Se datum nedan).
 

När du skickar in anmälan får du ett mail som bekräftar att vi tagit emot anmälan (hör av dig till oss om du inte får någon bekräftelse). Kurskallelse skickas en vecka innan kursen börjar. 

Har du frågor? Maila: lena@klickerforlaget.se eller ring 070-300 80 99

Kostnad: 
Deltagare med hund 2 850 kr ink moms

Familjemedlemmar är välkomna som observatörer utan extra kostnad

Plats: Hajom (exakt plats anges inför kursstart) HAJOM ligger ungefär 45 minuter från Göteborg, Varberg och Borås, nära Skene.

Datum:

Inga datum planerade just nu, anmäl dig till väntelistan så återkommer vi när vi planerat in nya datum

Välkommen!

Deltagartyp

Med hund, Observatör utan hund, Reservlista med hund

Instruktör

Lena Gunnarsson

Plats

Hajom

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Valpkurs för den apporterande fågelhunden”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen
0