+46 703 00 80 99 (vardagar kl 9-18, nås lättast via mail, ej Swish) info@klickerforlaget.se

Vidareutbildning för instruktörer – Apportering till vardag och fest 2019-2020 – Intresseanmälan

0,00 kr

Nollställ
Artikelnr: instruktorsutbildning-2018 Kategori:

Beskrivning

Vill du hålla jaktapporteringskurser baserat på boken Apportering till vardag och fest? Vill du fördjupa dina kunskaper som instruktör? Vill du lära dig mer om jaktapportering med ett utpräglat klickertänk? Då är du välkommen till en spännande och utmanande instruktörsutbildning ihop med författarna till Apportering till vardag och fest: Elsa Blomster och Lena Gunnarsson

Utbildningen innehåller:

 • Ett grundkursupplägg som bygger på Apprtering till vardag och fest med tillhörande studiehandledning
 • Stöd och handledning online under hela utbildningen
 • Förslag på pedagogiska verktyg som hjälper dig att bli en bättre instruktör
 • En flora av pedagogiska och användbara övningar för grundträning av den apporterande fågelhunden – baserat på klickertänket
 • En grundlig genomgång av retrieverarbetets alla delar och de olika provformerna
 • En översiktlig genomgång av spanielarbetet och provformerna för spaniel samt en översiktlig genomgång av den stående fågelhundens arbete och provformer

Du går utbildningen med din hund och du kommer själv att få testa alla övningar vi lär ut. Vi kommer ha ett stort fokus på vilka olika slags utmaningar du kan stöta på i de olika övningarna, så att du har flera alternativ när du möter dina elever. Detta är dock inte en utbildning där huvudfokus ligger på din hundtränarförmåga – utan på din instruktörsroll. Du kommer att utveckla din pedagogiska kompetens under utbildningen.

Du kommer få reflektera kring och analysera övningarna utifrån att du som instruktör kan stöta på olika typer av förare som ger dig nya utmaningar. Du kommer även få reflektera över dina egenskaper som instruktör ihop med de andra deltagarna på utbildningen. Du kommer också få regelbunden återkoppling på din instruktörsroll av kursledarna.

Under utbildningen kommer du att få arrangera och hålla en grundkurs i jaktapportering baserat på ATVOF. Du kommer även ha (minst) en privatelev som du får stöd och hjälp att coacha.

Du kommer även få stöd i att själv starta på prov på den nivå där du och din hund är.

I utbildningen ingår ett litet antal inlämningsuppgifter som kommer vara ett underlag för diskussion och reflektion i utbildningen.

Efter avslutad utbildning:

 • Ska du kunna hålla en egen grundkurs i jaktapportering baserad på ATVOF
 • Kan du fortsätta delta i utbildningens community online för att utbyta erfarenheter med de andra deltagarna
 • Får du 10 % rabatt på alla våra kurser under tre år framöver
 • Får du köpa boken och studiehandledningen till rabatterat pris för att till exempel sälja till dina elever

Förkunskaper: Du bör ha gått vår grundkurs IRL eller online. Har du inte det kan du ändå anmäla dig och får då 50% rabatt på vår onlinekurs.

Meriterande: Någon form av instruktörserfarenhet samt kännedom om klickerträning eller någon form av pedagogisk erfarenhet och mångårig hunderfarenhet.

VAR?
Utbildningen hålls i Göteborgs/Borås/Kungsbacka/Hallands-området förutom första tillfället som kommer vara ett internat med helpension någonstans i Västra Götaland eller Halland.

NÄR?
4 helger, varav en långhelg (fredag-söndag).

 • 7-9 juni 2019 (fredag till söndag)
 • 24-25 augusti 2019
 • 26-27 oktober 2019
 • 11-12 januari 2020

HUR?
Är du intresserad av utbildningen gör du en intresseanmälan genom att välja “Ja” vid intressanmälan längst upp på sidan och sedan svara på frågorna och trycka på “Lägg i varukorgen”. Checka ut i kassan som vanligt så får du en bekräftelse på din anmälan på mailen. Vi gör ett urval baserat på att deltagarna ska ha en så jämn nivå som möjligt. Först om du blir erbjuden en plats och du tackar ja är din anmälan bindande och du har i och med detta också godkänt våra avbokningsregler.

Utbildningen kommer ha max 12 deltagare.

KOSTAR?
Utbildningen kostar 19 500 kronor inklusive moms. Då ingår mat och boende vid det första tillfället. I de övriga tre tillfällena ingår ej mat och boende, men vi bjuder på fika alla gångerna.

Du kan dela upp betalningen på ett till fyra tillfällen. Avgiften ska vara betald senast två veckor innan aktuellt tillfälle.

FRÅGOR?
Mejla oss på info@klickerforlaget.se eller ring Lena på 070-300 80 99 om du har några frågor!

Vill du veta mer om instruktörerna som håller utbildningen? Läs mer här:

Lena Gunnarsson

Elsa Blomster