Hem » Butik » Instruktörer » Lena Gunnarsson » Vinterdetaljer – träning med hög pillfaktor och gärna inomhus – med återkoppling

Vinterdetaljer – träning med hög pillfaktor och gärna inomhus – med återkoppling

1550 kr

Vill du träna detaljer med din fågelhund över vintern, helst inomhus? Välkommen till en kurs med hög pillfaktor! Vi lär hundarna avlämningar, ingångar vid sidan, stadga, närsök, de första stegen i dirigeringarna med mera. Detta är en grundkurs i 7 lektioner och den enda förkunskapen din hund behöver är att den bör kunna omvänt lockande. Vill du ha hjälp med att lära den det kan du höra av dig!

 

Nollställ

Köps ofta tillsammans med

Apportering till vardag och fest

Provläs Läs några sidor i boken innan du bestämmer dig.

Retrieving for All Occasions

Artikelnr: kurs-LG-vinterdetaljer-2101-1 Kategorier: , , ,

Beskrivning

Nu är vintern igång, för flera av oss har den varit på besök i några månader redan. Med vintern kommer ibland lite svårare träningsmöjligheter; det är mörkt, det är kallt, det är metervis med snö alternativt väldigt blaskigt osv. Självklart tränar vi ute när det går ändå men OM man kan variera det med lugn, mysig inomhusträning med hög pillfaktor är det väl inte så dumt? 😉

Därför startar jag även i år en onlinekurs där vi pillar med detaljer inomhus i vinter. Det är förstås en grundkurs och passar kanske bäst för dig med en ung eller rätt så oerfaren fågelhund, valpar är också välkomna. Din hund behöver kunna omvänt lockande (det finns en massa inlägg och filmer om det på vår blogg och du kan givetvis ta en privatlektion online eller IRL om du är osäker).

Kursen består av sju lektioner och jag lägger upp en lektion varannan vecka. Du tränar och lägger upp så mycket film du vill (varje film är dock max 3 minuter) som du får återkoppling på. Du behöver ha ett Facebookkonto då den kommer gå i en grupp där.

Teman för kursen:

  • Avlämningar i hand och/eller sittande framför; du väljer om du vill jobbar med båda varianterna eller en av dem.
  • Minidirigeringar; lär in de olika varianterna med skålar (ta rätt skål, linjetag; fokusera framåt, sidodirigeringar och push backs) med störningar.
  • Position i fotgåendet; ingångar vid sidan (klossträning) och de första stegen samt sätta på kommando.
  • Stadgeträning; gärna med target/plattform, som du i så fall börjar med att lära hunden.
  • Närsök; söka tight bakom och vid sidorna på signal och handtecken.
  • ”Lämna;” hunden lär sig att välja bort det som den vill ha (tex en kastad markering) och jobba åt ett annat håll, och verkligen lyssna på vad du säger.

Du kommer kunna göra alla övningar inomhus, om du har en bostad där du kan få till några meter åt varje håll ;). Men självklart kan du göra dem ute också – och då stegvis lägga till mer avstånd.

Kursen startar direkt du har anmält dig och slutar 30 april. Du har tillgång till kursen i ytterligare två månader efter kursslut. Mitt engagemang, dvs mina kommentarer och återkoppling, upphör dock den 30 april. 
Jag lägger upp en lektion varannan vecka med start den 4 januari – den sista lektionen kommer i mitten på april. Du kan hoppa på kursen när du vill.

Kostnad: 1 550 kr

Instruktör Lena Gunnarsson

Lena Gunnarsson har haft spaniel i tolv år, jaktcocker i nio. Hon har tränat hund i 20 år och varit instruktör i 14. Hon har gjort lite av varje med sina hundar – alltifrån specialsök och tävlingslydnad till lite agility, personspår och nosework. Nu jagar och jakttränar hon mest med sina cockrar.  Hon brinner för inlärning och älskar att träna hund. Dessutom har hon arbetat i över 20 år med att handleda och utbilda grupper och är utbildad coach. Lena har skrivit böckerna “Apportering till vardag och fest” och “Valpträning till vardag och fest” ihop med Elsa Blomster. 

 

Mer information

Instruktör

Lena Gunnarsson

Datum

2021-01-04 – 2021-04-30

Deltagartyp

Med hund

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Vinterdetaljer – träning med hög pillfaktor och gärna inomhus – med återkoppling”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske också…