Rea!

Onlinekurs: Vinterdetaljer – träning med hög pillfaktor och gärna inomhus – med återkoppling

, , , ,
(1 kundrecension)

kr1750 kr

Vill du träna detaljer med din fågelhund över vintern, helst inomhus? Välkommen till en kurs med hög pillfaktor! Vi lär hundarna avlämningar, ingångar vid sidan, stadga, närsök, de första stegen i dirigeringarna med mera. Detta är en grundkurs i 7 lektioner och den enda förkunskapen din hund behöver är att den bör kunna omvänt lockande. Vill du ha hjälp med att lära den det kan du höra av dig!

 

Köps ofta tillsammans med

Retrieving for All Occasions

Apportering till vardag och fest - andra utgåvan

Nu är vintern igång, för flera av oss har den varit det ett tag redan. Med vintern kommer ibland lite svårare träningsmöjligheter; det är mörkt, det är kallt, det är metervis med snö alternativt väldigt blaskigt osv. Självklart tränar vi ute när det går ändå men OM man kan variera det med lugn, mysig inomhusträning med hög pillfaktor är det väl inte så dumt? 😉

Därför startar Lena även i år en onlinekurs där vi pillar med detaljer inomhus i vinter. Det är förstås en grundkurs (lite svårt att göra långa, svåra linjetag över soffan i vardagsrummet kanske) och passar kanske bäst för dig med en ung eller rätt så oerfaren fågelhund. Din hund behöver kunna omvänt lockande (det finns en massa inlägg och filmer om det på vår blogg och du kan givetvis ta en privatlektion online eller IRL om du är osäker).

Kursen består av sju lektioner och jag lägger upp en lektion varje onsdag. Du tränar och lägger upp så mycket film du vill (varje film är dock max 3 minuter) som du får återkoppling på. Du behöver ha ett Facebookkonto då den kommer gå i en grupp där.

Teman för kursen:

  • Avlämningar i hand och/eller sittande framför; du väljer om du vill jobbar med båda varianterna eller en av dem.
  • Minidirigeringar; lär in de olika varianterna med skålar (ta rätt skål, linjetag; fokusera framåt, sidodirigeringar och push backs) med störningar.
  • Position i fotgåendet; ingångar vid sidan (klossträning) och de första stegen samt sätta på kommando.
  • Stadgeträning; gärna med target/plattform, som du i så fall börjar med att lära hunden.
  • Närsök; söka tight bakom och vid sidorna på signal och handtecken.
  • ”Lämna;” hunden lär sig att välja bort det som den vill ha (tex en kastad markering) och jobba åt ett annat håll, och verkligen lyssna på vad du säger.

Du kommer kunna göra alla övningar inomhus, om du har en bostad där du kan få till några meter åt varje håll ;). Men självklart kan du göra dem ute också – och då stegvis lägga till mer avstånd.

Kursen startar onsdagen den 27 december 2023 då första lektionen läggs ut och slutar den 7 februari läggs sista lektionen ut. Mina kommentarer och återkoppling, upphör den 8 marsmen kursen ligger kvar så du kan gå tillbaka till övningarna när som helst även efter det. 

Du får alltså en lektion i veckan under sju veckor. 

Kostnad: 1 750 kr

Instruktör Lena Gunnarsson

Lena Gunnarsson har tränat hund i 23 år och varit instruktör i 17. Hon har gjort lite av varje med sina hundar – alltifrån specialsök och tävlingslydnad till lite agility, personspår och nosework. Nu jagar och jakttränar hon mest med sina cockrar och sin labrador.  Hon brinner för inlärning och älskar att träna hund. Dessutom har hon arbetat i över 20 år med att handleda och utbilda grupper och är utbildad coach. Lena har skrivit böckerna “Apportering till vardag och fest” och “Valpträning till vardag och fest” ihop med Elsa Blomster. 

Instruktör

Lena Gunnarsson

Deltagartyp

Med hund

Plats

Online

Priskategori

Early bird, Ordinarie pris, Second bird, Third bird

1 recension av Onlinekurs: Vinterdetaljer – träning med hög pillfaktor och gärna inomhus – med återkoppling

  1. Lisbeth

    Mycket roligt och nödvändig kurs. Mycket bra återkoppling från kursledare

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske också…

Varukorg
Rulla till toppen
0