Hem » Böcker » Annika Falkenberg » Efterlängtad clinic med Annika Falkenberg!

Efterlängtad clinic med Annika Falkenberg!

Clinic med Annika FalkenbergNu upprepar vi höstens uppskattade clinic med Annika Falkenberg! Söndagen 4 februari 2018 har du chansen att lära dig mer om rörelseanalys och grundträning!

Anmäl dig här: https://klickerforlaget.se/kurser/?action=evregister&event_id=149


Är du aktiv med din hund? Vill du minska skaderisker, hitta ett sätt för optimal fysisk prestation och ge din hund ett sunt och hälsosamt liv? Eller du kanske jobbar med friskvård av hundar och vill fördjupa dina kunskaper?

Välkommen till en clinic med Annika Falkenberg med det inspirerande temat Rörelseanalys och Grundträning!

Clinicen tar avstamp i Annikas bok Rörelseboken (Klickerförlaget 2017).

Under clinicen berättar Annika hur du kan utveckla och guida din hund till att bättre utnyttja sin fysiska potential. Genom att göra en enkel och tydlig rörelseanalys kan du se vilka delar i hundens rörelsebank du vill arbeta med att förbättra eller förändra.Clinic med Annika Falkenberg

En god hjälp på vägen är att ha verktygslådan packad med bra grundövningar som bygger på hundens naturliga rörelser. Genom att presentera olika övningar för din hund kan du snabbt se vilka rörelser den redan är bra på att utföra och vilka den har svårare för. Utifrån resultatet kan du planera träningen och stärka de delar som behövs.

Grundträning har till syfte att minska skaderisker, öka möjligheten till goda tävlings- och träningsresultat och inte minst att ge hunden att sunt och hälsosamt liv. Med rätt nycklar och bra verktyg är detta både möjligt och hyfsat enkelt att uppnå.

Clinicen ger dig möjlighet att öka dina kunskaper om hur rörelser fungerar och sätts samman samt vilka mekanismer som styr hundens val av rörelser. Dessutom får du en förståelse för hur din hund ska röra sig för att nå sin bästa potential vilket gör fysträningen effektiv och rolig på samma gång.

Clinicen inleds med en teoridel där du får bakgrunden till de analyser och övningar som kommer att presenteras. Annika kommer därefter att arbeta praktiskt med fem hundar. Dessa hundar väljs ut i förväg av arrangören och representerar olika raser och typer av hundar för att ge en bred bild av hur träningen kan individanpassas.

VAR?
Clinicen hålls i AgiliTeams hall i Landvetter (Ullbergsvägen 3).

NÄR?
Söndag 4 februari 2018, kl 10-16, lunchpaus 60 min.

HUR?
Lämna helst hunden hemma. Går inte det kan den var med om den ligger tyst utan att störa eller bli stressad av miljön.
Vi bjuder på fika, tag med egen lunch eller kvista ner i Landvetter centrum under lunchpausen.

OBS! Med din anmälan intygar du att du har läst och godkänt allmänsvillkoren.

VÄLKOMNA!

Annika Falkenberg är Godkänd Legitimerad Sjukgymnast med lång erfarenhet av klinisk verksamhet och arbetar inom Jordbruksverkets bestämmelser för djurhälsopersonal. Hon driver idag Hundverksta’n Sport & Rehabcenter med inriktning rehabilitering, friskvård och sport. Hennes bok Rörelseboken (Klickerförlaget 2017) ligger som grund till dagens clinic. Annika är aktiv hundsportare och har tränat och tävlat med egna hundar i olika grenar sedan 1992. Annika delar sitt hundliv med långhåriga collien Aske och australiska kelpisarna Dejmi och Flyga.

Varukorg
Rulla till toppen
0