Hem » Böcker » Emelie Johnson Vegh » Pressrelease: Minns du hästböckerna? Nu kommer hundböckerna!
Minns du hästböckerna? Nu kommer hundböckerna!

Pressrelease: Minns du hästböckerna? Nu kommer hundböckerna!

Sommarlov. Alla Ellinors kompisar ska göra något som har med hästar att göra. Bästisen Jenny och de andra kompisarna från stallet ska på hoppläger, någon ska hyra en ponny över sommaren. Men Ellinor kan inte följa med och ser en ökensommar framför sig: hon får väl hänga på bibblan och läsa böcker, irritera sig över lillasyrran och TITTA på sköthästen Bollen som går på bete. Men så dyker det upp en svart labrador i Ellinors liv och plötsligt blir sommaren på ett sätt som ingen kunnat föreställa sig.

Boken ”Ellinors sommar” är den första i en serie om Ellinor, som är en inbiten hästtjej men som börjar intressera sig för det här med hundar. Kanske slukade du – precis som vi – hästböcker när du var liten? Detta är som en hästbok – fast om hundar. Vi utlovar sträckläsning, skratt och tårar!

Så här tyckte lektören på Bibliotekstjänst (BTJ), Maria Wolff Gripfelt, i BTJ-häftet nr 2 2018, om Ellinors sommar:

”Språket är vänligt berättande, men också detaljrikt och målande. Ellinors sommar sätter jag gärna i händerna på djurintresserade barn i mellanåldrarna. Här finns förpubertetens tjuriga osäkerhet samt konflikter med kompisar, syskon och föräldrar – även om allt vilar på en trygg och bra grund. Det är också befriande att läsa en bok om hästtjejer, som inte är så renodlat ”hästig”.”

Författaren Emelie Johnson Vegh har själv ett förflutet som hästtokig men gick som barn över allt mer till hundar och hundträning. Emelie har haft en mängd olika hundar genom åren och i familjen – som också består av tre barn och make– finns just nu kelpien Scout. Emelie är hemmahörande i Malmö. Hon är högskoleutbildad i pedagogik, nordiska språk, barn- och ungdomslitteratur samt utbildad på gymnasielärarprogrammet på Malmö Högskola.

Här kan du se Emelie bläddra i boken om Ellinor och höra henne berätta om den:

Ellinors sommar

Vill du veta mer?

Kontakta Emelie på tel: 070–633 53 35 eller emelie@carpemomentum.nu

Kontakta förläggare Lena Gunnarsson på Klickerförlaget på tel: 070–300 80 99 eller lena@klickerforlaget.se

Klickerförlaget sprider kunskap om positiv hundträning genom det skrivna ordet, kurser och filmer. Förlaget har gett ut tio titlar om hundträning de senaste åren. ”Ellinors sommar” är förlagets första skönlitterära bok.

Minns du hästböckerna? Nu kommer hundböckerna!
Minns du hästböckerna? Nu kommer hundböckerna!
Varukorg
Rulla till toppen
0