Hem » Böcker » Månadens bok: De 10 viktigaste sakerna din hund bör lära sig

Månadens bok: De 10 viktigaste sakerna din hund bör lära sig

I september uppmärksammar vi boken De 10 viktigaste sakerna din hund bör lära sig, skriven av Susanne Lindberg, lite extra. Detta är Klickerförlagets i särklass roligaste bok om ett viktigt ämne; vardagen ihop med din hund. Boken är skriven med glimten i ögat av en erfaren, kompetent och kreativ instruktör.

Susanne skrev De 10 viktigaste sakerna din hund bör lära sig som ett resultat av att hennes elever på Rackarungarnas hundskola kom med samma problem eller utmaningar till hundskolans kurser. Till slut ringade Susanne in de tio viktigaste och skrev boken.

I boken går hon bland annat igenom hur du får en hund som går fint vid din sida, hur du får en hund som inte okontrollerat kastar sig över alla som kommer och hälsar på, hur du kan aktivera din hund med nosövningar, hur du kan bygga din hunds självförtroende och hur du får en säker inkallning. Med andra ord: Några av de viktigaste vardagsbeteendena som de flesta nog vill ska fungera för att livet ihop med hunden ska bli så trevligt som möjligt.

Ett av kapitlen i boken heter Miljöträning och handlar om att få en hund som är trygg och lugn i olika miljöer. Susanne ger exempel på olika övningar som hon har med i sina  “Rambokurser” – som hon kallar dem – där ekipagen på kursen bland annat får gå på höga höjder, i läskiga trappor, över skramlande ljud  – allt för att få trygga och tillitsfulla hundar som klarar det mesta. Här berättar några av Susannes elever om vad de här övningarna betytt för dem och deras hundar och ni får se några av övningarna de har gjort (och som finns i boken):

https://youtu.be/oMeuYMxPywA&rel=0

TIPS! Om du är instruktör och håller vardagslydnadskurser så  lämpar sig boken synnerligen väl som kursbok – oavsett om du bygger dina kurser helt och hållet runt den eller om du delvis använder övningar från boken eller om du endast vill ha den som lästips. Senare i månaden kommer vi lotta ut böcker till en brukshundsklubb – håll ögonen öppna!

Men redan nu är det fritt fram att önska boken till dig själv och en vän! Skriv varför du vill ge bort boken och till vem och tagga vännen. Vi kommer ge bort två böcker – önska innan den 30 september 23.59 så är du och kompisen med i utlottningen. Önska antingen på hemsidan eller på i inlägget på Facebook. 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen
0