Om oss

Elsa Blomster och Lena Gunnarsson äger och driver Klickerförlaget Göteborg AB. 

Vårt mål med Klickerförlaget är att sprida kunskap om hundträning genom kurser, filmer och det skrivna ordet. Vi fokuserar alltså på att ge ut böcker med positiva hundtränare samt hålla apporteringskurser och privatlektioner. 

Det började med hästar

Vi har båda två börjat vår djurträningsresa inom hästeriet, men sadlade sedan om till hundträning. Tidigt fastnade vi för den belöningsbaserade träningen för att det var kul både för oss och för hunden. Vi tycker dessutom om att sprida vår kunskap till andra så det blev naturligt att vi började hålla kurser. Vår gemensamma resa började med en inkallningskurs som Elsa gick för Lena 2008. På inkallningskursen klickade det mellan oss och vi insåg att här kan vi göra något riktigt bra tillsammans – så vi började hålla kurser ihop.

Genom åren har vi mött flera hundra elever som på sätt och vis varit våra främsta läromästare; mångfalden av hundar och människor har utmanat och utvecklat oss som instruktörer och hundtränare. Vi har hållit allt ifrån valpkurser till lydnadsträningskurser, kurser i inkallning, rallylydnad, nosework, vardagslydnad, apportering, avslappning, burlekar, aktivering, spår och så klicketränarutbildningen förstås, då vi under ett år följde ett tiotal ekipage som specifikt vill utveckla sina färdigheter som klickertränare. På senare år har den utbildningen utvecklats till en hel vidareutbildning för instruktörer som vill jobba enligt vår egen bok, “Apportering till vardag och fest”. Du kan läsa mer om våra hundkurser på kurssidan.

När vi träffades hade Lena en rottweiler och Elsa två golden. Allt som åren gått har Lena gått över till cocker och sedan till jaktcocker, och Elsa gled in på jaktlabradorer. 2021 blev det faktiskt varsin jaktlabbevalp – även om Lena delar Stomp med sin man Lars så ingen ska tro att hon övergett cockrarna. Hösten är därför vår favorittid för då drar både provsäsongen och jaktsäsongen igång för fullt.

Hur blev det sedan ett helt bokförlag?

När vi jobbat tillsammans med kurserna i några år började Elsa fundera på att göra om ett kursmaterial för en apporteringskurs till en hel bok och med Lenas journalistbakgrund föll det sig naturligt att skriva boken tillsammans. När boken var färdig, vi hade tagit riktigt snygga bilder och gjort en superfin layout så visade det sig att de traditionella förlagen inte höll med oss utan ville att vi skulle ändra på vår idé. Det ville inte vi, så vi startade Klickerförlaget 2012 och gav ut boken själva!

Det visade sig vara ett lyckokast – för det var inte bara vi som gillade snygga och lättlästa hundböcker med gediget innehåll och handfasta träningstips. Helt plötsligt hörde flera duktiga hundtränare av sig och ville ge ut sina böcker och så har det fortsatt. Vi är nu uppe i över 20 böcker – och det lär inte ta slut än på länge. Det finns otroligt mycket att skriva om positiv hundträning inom olika delar av hundträningen – vardagsträning, hundvälfärd och hundsporter – så vi fortsätter ge ut böckerna vi själva vill läsa: evidensbaserade, tydliga, proffsiga och lättillgängliga. 

Läs mer om oss genom att trycka på bilderna nedan.

Böcker skrivna av Elsa Blomster & Lena Gunnarsson

Varukorg
Rulla till toppen
0