Hem » Böcker » Sara Karlberg & Helena Eriksson » Pressmeddelande: De ger omsorg utan ord – boken om sociala tjänstehundar

Pressmeddelande: De ger omsorg utan ord – boken om sociala tjänstehundar

De kan vara en tröst när det gör ont i själen eller kroppen, bästa läxhjälpen, en kollega i sjukgymnastiken eller en vän att leka med. Sociala tjänstehundar är hundar som arbetar i vård, skola och omsorg ihop med sina förare – och de blir allt fler. Dels ser verksamheterna nyttan och glädjen med att ha en arbetande hund i huset och dels drömmer allt fler hundägare om att få en fyrbent kollega.

Men kan vem som helst ta med sin hund på jobbet och plötsligt är de ett arbetande tjänstehundsteam? Nej, det skulle innebära risker för alla inblandade. Hundar på arbetsplatser ska vara utbildade ihop med sina förare och det kräver mycket planering och träning – oftast redan innan hunden är införskaffad.

Boken Sociala tjänstehundar – omsorg utan ord är skriven för hundägare, chefer, anhöriga – ja alla som är nyfikna på vad en social tjänstehund är och hur den kan arbeta. Författarna Sara Karlberg och Helena Eriksson går igenom vad som krävs av hund och förare, hur man väljer en lämplig hund, vad man bör efterfråga i en utbildning för sociala tjänstehundar, hur man inför en hund på en arbetsplats och mycket mer. Boken innehåller dessutom ett antal berättelser från hundteam som arbetar på sjukhus, LSS-boenden, skolor, inom rättspsykiatrin, kyrkan och i äldreomsorgen.

Sociala tjänstehundar – omsorg utan ord är helt enkelt en bok som både utbildar och berör. Boken gavs ut på Klickerförlaget december 2018.

Sara Karlberg och Helena Eriksson har tillsammans stor erfarenhet av att utbilda och själva arbeta med sociala tjänstehundar. Båda är aktiva hundförare och Sara driver Svenska Terapihundskolan där Helena arbetat som lärare sedan starten. Sara har en grund i kommunikation och folkhälsovetenskap. Helena är socionom och arbetar som föreståndare på en daglig verksamhet. I boken får vi ta del av deras sammanslagna kunskap om och kärlek till hunden som kollega och bästa vän.

Vill du recensera boken? Kontakta Klickerförlaget: info@klickerforlaget.se eller på telefon: Lena Gunnarsson (förläggare och redaktör) 070-300 80 99

Vill du intervjua Sara och Helena? Mejla info@terapihundskolan.se

Eller ring Sara på telefonnummer: 010-171 99 99 Helena på nummer: 070-511 91 05

Varukorg
Rulla till toppen
0