Hem » Böcker » Pressrelease: De utmanar amerikanska hundvärlden med ny bok om positiv jakthundsträning.

Pressrelease: De utmanar amerikanska hundvärlden med ny bok om positiv jakthundsträning.

img_3827-1Översättning av unik svensk bok om positiv jakthundsträning.
Sveriges första bok som beskriver fågelhundsträning med enbart positiva metoder, Apportering till vardag och fest, gavs ut på svenska 2012 och sålda 1200 exemplar under de första 5 månaderna. Nu har den översatts till engelska och kommer utmana den amerikanska hundvärlden.

Hårda träningsmetoder på TV får stort genomslag och många tror att det är det enda sättet att träna sin hund på. I boken presenteras alternativ till de här metoderna.

– Vi vill visa att det går alldeles utmärkt att träna hund utan inslag av fysiska och verbala korrigeringar, något som tidigare betecknats som nästan nödvändigt inom både jaktträning och övrig hundträning, säger Elsa Blomster, instruktör och författare.

Tillsammans med kollegan Lena Gunnarsson har hon skrivit Sveriges första bok om fågelhundsträning med enbart positiva metoder: Apportering till vardag och fest.

– Hundträning ska vara som en fest för både hundförare och hund, och det är det vi försöker beskriva, säger Lena Gunnarsson.

Boken vänder sig till alla hundägare som har en fågelhund, det vill säga bland annat golden, labrador och flat coated retrievrar och alla spanielraserna så som cocker och springer spaniel men även vorsteh och setter. I Sverige finns drygt en halv miljon hundägare, i USA finns 78 miljoner. Spaniel- och retrieverraserna hör till de mest populära raserna.

Gemensamt för dessa hundar är att de ursprungligen är framavlade för att hjälpa jägaren att hitta och hämta småvilt till föraren. Avelsarbetet har även gjort dem väldigt vänliga och dresserbara, och därmed mycket uppskattade som familjehundar. Boken vänder sig framförallt till nybörjare som vill börja träna och tävla och till dem som vill aktivera sin hund och ha kul i vardagen.

Elsa Blomster och Lena Gunnarsson äger och driver Klickerförlaget Göteborg AB som sedan 2012 gett ut böcker om positiv hundträning. De är hemmahörande i Landvetter och Kungsbacka. De tränar och tävlar i lydnad, spår, agility, viltspår och rallylydnad samt startar på jaktprov med sina spanielar och retrievrar.

För mer information, kontakta
Elsa Blomster
elsa@klickerforlaget.se

Lena Gunnarsson
+46 – 70 – 300 80 99
lena@klickerforlaget.se

Hemsida: www.klickerforlaget.se

Klickerförlaget ger ut böcker och publikationer om hundträning med inriktning på klickerträning.

Vår första bok om jaktapportering och klickerträning – Apportering till vardag och fest – kom ut i december 2012. Den handlar om hur du lär in grunderna inför jaktprov och hur du kan använda apporteringsträningen som en rolig aktivering för din hund. Boken är normbrytande inom apporteringen då den enbart fokuserar på positiva inlärningsmetoder. Nu har den även översatts till engelska och distribueras världen över.

Varukorg
Rulla till toppen
0