Hem » Böcker » Elsa Blomster & Lena Gunnarsson » Pressrelease: De utmanar hundsverige med unik bok om positiv jaktträning

Pressrelease: De utmanar hundsverige med unik bok om positiv jaktträning

Nu kommer Sveriges första bok som beskriver fågelhundsträning med enbart positiva metoder.

– Vi vill visa att det går alldeles utmärkt att träna hund utan inslag av fysiska och verbala korrigeringar, något som tidigare betecknats som nästan nödvändigt inom jaktträning, säger Elsa Blomster, instruktör och författare.

Tillsammans med kollegan Lena Gunnarsson har hon skrivit Sveriges första bok om fågelhundsträning med enbart positiva metoder: Apportering till vardag och fest.

– Hundträning ska vara som en fest för både hundförare och hund, och det är det vi försöker beskriva, säger Lena Gunnarsson.

Hårda träningsmetoder på TV får stort genomslag och många tror att det är det enda sättet att träna sin hund på. I boken presenteras alternativ till de här metoderna.

Boken vänder sig till alla hundägare som har en fågelhund, det vill säga bland annat golden, labrador och flat coated retrievrar  och alla spanielraserna  så som cocker och springer spaniel men även vorsteh och setter. I Sverige finns drygt en halv miljon hundägare. Spaniel- och retrieverraserna hör till de mest populära raserna.

Gemensamt för dessa hundar är att de ursprungligen är framavlade för att hjälpa jägaren att hitta och hämta småvilt till föraren. Avelsarbetet har även gjort dem väldigt vänliga och dresserbara, och därmed mycket uppskattade som familjehundar. Boken vänder sig framförallt till nybörjare som vill börja träna och tävla och till dem som vill aktivera sin hund och ha kul i vardagen.

Elsa Blomster och Lena Gunnarsson driver Canis hundskola Göteborg & Kungsbacka och är hemmahörande i Landvetter och Kungsbacka. De tränar och tävlar i lydnad, spår, agility, viltspår och rallylydnad samt startar på jaktprov med sina spanielar och retrievrar.

Vill du veta mer?

Kontakta:
Elsa Blomster  
elsa@apporteringtillvardagochfest.se

Lena Gunnarsson
lena@apporteringtillvardagochfest.se

Eller läs mer på bokens hemsida www.apporteringtillvardagochfest.se

Varukorg
Rulla till toppen
0