Hem » Böcker » Pressrelease: Stor efterfrågan på bok om jaktträning med klickertänk

Pressrelease: Stor efterfrågan på bok om jaktträning med klickertänk

I december 2012 utkom Sveriges första bok som beskriver fågelhundsträning med enbart positiva metoder. Efterfrågan på boken har visat att behovet av information om belöningsbaserad jakthundsträning är stort och på bara 4 månader har över 1 000 exemplar sålts. 

– Vi är överväldigade över den snabba försäljningen. Vi visste att många saknade en sådan här bok, men trodde inte att behovet var så stort, säger Elsa Blomster, som tillsammans med Lena Gunnarsson skrivit boken.

Boken vänder sig till alla hundägare som har en fågelhund, det vill säga bland annat golden, labrador och flat coated retrievrar  och alla spanielraserna  så som cocker och springer spaniel men även vorsteh och setter. I Sverige finns drygt en halv miljon hundägare. Spaniel- och retrieverraserna hör till de mest populära raserna.

Gemensamt för dessa hundar är att de ursprungligen är framavlade för att hjälpa jägaren att hitta och hämta småvilt till föraren. Avelsarbetet har även gjort dem väldigt vänliga och dresserbara, och därmed mycket uppskattade som familjehundar. Boken vänder sig framförallt till nybörjare som vill börja träna och tävla och till dem som vill aktivera sin hund och ha kul i vardagen. 

Nu finns boken även som e-bok och arbetet med att översätta den till engelska pågår.

– Den svenska marknaden är bara en bråkdel av den engelsktalande. Sverige har kommit långt när det gäller hundträning och etiska träningsmetoder. Därför är behovet av en engelsk översättning av boken väldigt stor, säger Lena Gunnarsson. 

Elsa Blomster och Lena Gunnarsson driver Canis hundskola Göteborg & Kungsbacka och är hemmahörande i Landvetter och Kungsbacka. De tränar och tävlar i lydnad, spår, agility, viltspår och rallylydnad samt startar på jaktprov med sina spanielar och retrievrar.

Vill du veta mer?

Kontakta:
Elsa Blomster 
elsa@apporteringtillvardagochfest.se

Lena Gunnarsson
lena@apporteringtillvardagochfest.se

Eller läs mer på bokens hemsida www.apporteringtillvardagochfest.se

Varukorg
Rulla till toppen
0