Simulerad spanieljakt- med fokus på av och på

, , , ,

1400 kr

Köps ofta tillsammans med

Valpträning till vardag och fest - belöningsbaserad fågelhundsträning

Apportering till vardag och fest - andra utgåvan

Att gå och vänta på sin tur på en jakt eller ett jaktprov kan vara väldigt svårt för våra spanielar. Hundarna ser dessutom – eller åtminstone hör – andra hundar jobba med allt vad det innebär av uppflog, skott, visselsignaler och kommandon. 

De får lätt väldigt höga förväntningar och oftast infrias deras förväntningar då det förr eller senare blir deras tur…

Den här kursen jobbar vi med att bryta förväntan men också med att testa olika verktyg för att hantera förväntan samt verktyg för att hitta den berömda avknappen. Många hundar behöver hjälp att ”reglera ner” och det är din uppgift som förare att hjälpa hunden. 

Under dagen kommer vi simulera jakt/jaktprov (sök, skott, kast med dummy eller kallvilt) men fokus kommer vara av och på och hantera förväntan hos hunden; vänta på sin tur, se och höra andra hundar jobba. Vi jobbar även med fotgåendet som en lugn aktivitet, att inte alla apporter ska hämtas och autositt på skott.

Förkunskaper: Din hund bör kunna alla delar i spanielarbetet hyfsat bra: sök, sitt på kast (uppflog), sitt på stoppsignal, stadga. Den behöver ha avlämningar på plats. Om du är osäker på om din hund platsar; kontakta kursledaren.

Var? Hajom (45 min från Gbg, 35 från Borås) 

När? 8 september 9-16

Hur? Max 9 ekipage

Kostar: 1400 kronor ink moms

Frågor: ring eller mejla (helst) Lena Gunnarsson 

lena@klickerforlaget.se
070-300 80 99

Instruktör på kursen är Lena Gunnarsson. Hon har haft spaniel i många år, startat på prov de senaste 12 åren men jagar framför allt med sina hundar. Hon går som hjälpare på många jakter varje år, både rough shooting och mer drivna jakter, samt jagar och skjuter själv över sina hundar. Lena har skrivit böckerna Apportering till vardag och fest samt Valpträning till vardag och fest ihop med Elsa Blomster och tränar belöningsbaserat. Läs mer om Lena här.

Deltagartyp

Med hund

Instruktör

Lena Gunnarsson

Plats

Hajom

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Simulerad spanieljakt- med fokus på av och på”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen
0