Hem » Böcker » De har en bokcirkel med hundböcker

De har en bokcirkel med hundböcker

Vi fick nys om en grupp på Facebook som har startat en bokcirkel där medlemmarna läser olika hundböcker ihop. En av böckerna de bokcirklat runt var vår Blygerhundar, skriven av Jessica Mann, och vi blev nyfikna på hur det där med bokcirkel på nätet gick till egentligen. Vi bad administratören för bokcirkeln, Josefin Lindström, att skriva och berättade om den roliga idén:

Jag är något av en nörd. Jag gillar att lära mig saker. Och jag gillar hundar. Ett bra sätt att lära sig saker om sånt man gillar är att läsa böcker, så det gör jag. Det händer att jag tjatar på folk att de borde läsa det enda och det andra. Så fort jag är färdig med en bok kastar jag den efter vänner och bekanta som jag tycker kan ha nytta av den. Framför allt hundböcker, det är ju så spännande att prata om och det finns så mycket att lära sig. Ibland delar de min entusiasm, ibland inte. En del tycker nog att jag borde sluta tjata. Det är svårt, det liksom kliar i mig att få diskutera min nyfunna visdom med någon likasinnad.

Tanken slog mig en dag, att det lär ju finnas fler som jag. Kunskapstörstande hundälskande bokmalar. Det säljs ju massor med hundböcker, vem läser dem? Inte folk jag känner i alla fall. Jag ställde frågan i gruppen ”reko hundliv” på facebook, och det visade sig att en bokcirkel redan påbörjats. Det var Jessica Mann som startat upp en bokcirkel för ett tag sedan, men av olika skäl hade den inte riktigt fått fart och kommit igång. Jag blev erbjuden att ta över rodret och så blev det.  

Blygerhundar - så gör du din hund till en superhjälte!

Det hela är fortfarande ganska färskt, gruppen växer sakta men säkert och i skrivande stund är vi lite styvt 200 medlemmar. Alltså, över 200 kunskapstörstande hundälskande bokmalar. Det fanns ju många fler som jag! Varje månad har ett tema, och medlemmarna i gruppen får rösta mellan tre kandidater relevanta till det temat. I december, premiärmånaden med mig som admin och första gången gruppen läste tillsammans, vann ”Blygerhundar” med hästlängder. Så mellan julstök och klappshoppande har likasinnade runt om i landet läst tillsammans, och i slutet på månaden var det dags för avrundning, sammanfattning och diskussion. Då skapar jag en tråd, kommenterar med olika diskussionsfrågor, och diskussionen sker som svar på kommentarerna. Lite rörigt att beskriva, men rätt enkelt när man ser det framför sig. Medlemmar lägger även till kommentarer med frågor och synpunkter som inte passar under någon av mina.

Dagarna innan nyår diskuterades det friskt och det var uteslutande positiva åsikter och glada tillrop. Folk har blivit inspirerade och känt sig stöttade. Fått större förståelse för sina reaktiva hundar. Fått ork. Fått konkreta verktyg som underlättar vardagen, och lärt sig nya eller blivit påminda om olika sätt att hjälpa sin hund på. Ett utmärkt betyg på Jessicas fantastiska arbete, och en härlig start på vår bokcirkel. Runt nyår var det också dags för en ny omröstning, och i januari blir det senaste nytt från Per Jensen.

Vill man vara med i gemenskapen ska man gå in på facebook och söka på ”reko bokcirkel”. Alla är välkomna och det är frivilligt att delta. Man kanske inte är sugen på den valda boken, då är det helt okej att hoppa den månaden och kanske delta nästa gång, eller när det nu dyker upp något man är intresserad av. Med varierade teman där medlemmarna bestämmer dyker det förr eller senare upp något för alla. Så länge kan man ta del av diskussionerna och kanske lära sig något i kommentarsfälten. Hoppas vi ses där!

Josefin Linderström

 

 

Varukorg
Rulla till toppen
0