Sociala tjänstehundar – omsorg utan ord – ebok

, , ,

188 kr

Detta är en bok för dig som vill lära dig mer om vad en social tjänstehund är. Kanske är du nyfiken på hur det kan vara att arbeta i skola, vård eller omsorg ihop med din bästa vän? Kanske har du redan gjort ett lämplighetstest och är i färd med att välja utbildning, eller så är du redan igång? Eller också har du en anhörig som du vet skulle må bra av att få träffa ett hundteam och vill veta lite mer innan du lägger fram förslaget.

Författarna går igenom alltifrån varför hundar fungerar så bra i arbetet med människor som behöver stöd, till hur du väljer en lämplig hund som klarar arbetet. Du får tips på hur du börjar med grundträningen, hittar utbildningen som passar er bäst och vad du ska tänka på när du har en färdigutbildad social tjänstehund. Du får också läsa om viktiga saker att ha i åtanke när du ska föra in en utbildad hund på en arbetsplats. I boken får du även möta tretton olika hundförare som berättar om sin arbetsvardag med sina bästa vänner och kollegor. Boken är dessutom kryddad med citat från arbetsgivare som har erfarenhet av att anlita hundteam i sin verksamhet. Sociala tjänstehundar – omsorg utan ord är helt enkelt en bok som både utbildar och berör.

Sara Karlberg och Helena Eriksson har tillsammans stor erfarenhet av att utbilda och själva arbeta med sociala tjänstehundar. Båda är aktiva hundförare och Sara driver Svenska Terapihundskolan där Helena arbetat som lärare sedan starten. Sara har en grund i kommunikation och folkhälsovetenskap. Helena är socionom och arbetar som föreståndare på en daglig verksamhet. Här får vi ta del av deras sammanslagna kunskap om och kärlek till hunden som kollega och bästa vän.

Provläs boken innan du bestämmer dig

Författare

Helena Eriksson, Sara Karlberg

ISBN

978-91-984257-5-8

Förlag

Klickerförlaget Göteborg AB

Format

E-bok

Formgivare

Johan Jarlsmark

Fotograf

Åsa Jakobsson

Redaktör

Lena Gunnarsson

Språk

Svenska

Utgiven

2018-11

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Sociala tjänstehundar – omsorg utan ord – ebok”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske också…

Varukorg
Rulla till toppen
0