Hem » Böcker » Annika Falkenberg » Hör du hur det knakar?

Hör du hur det knakar?

Lugn bara lugn! Det är Klickerförlaget som växer! 🙂apportering_till_vardag_och_fest_inkl_studiehandledning

Nu är det fyra år sedan vi startade Klickerförlaget för att ge ut vår bok ”Apportering till vardag och fest”. Det har varit fyra roliga, omtumlande och lärorika år. Vi har, fast det inte alls var vår plan från allra första början, blivit hängivna och passionerade förläggare.

Häromdagen såg vi en kommentar på Facebook där någon skrev något i stil med ”Ska man köpa den där Noseworkboken?” varpå någon svarade ”Ja det tycker jag, Klickerförlaget gör bra grejer”. Det gjorde vår dag! Det är det vi strävat efter från dag ett – att det vi gör ska andas kvalitet, kunskap och glädje. Det ska vara genomarbetat och snyggt och proffsigt. Det ska vara ”bra grejer” helt enkelt.

valptillstjarnaVår första bok skrev vi ju själva och vår andra, som var en ny omarbetad utgåva av Maria Brandels ”Från valp till stjärna, var rena uppraggningen. Vi ringde Maria och sa att vi ville göra om hennes bok. Det föll sig så att det hade hon redan tänkt – och hon letade efter någon som kunde hjälpa henne. Tänk! Ibland är saker och ting bara meningen. 🙂 Det kändes så himla roligt att få ge ut Maria som är en viktig instruktör i Sverige och utomlands och dessutom är en stor inspiratör i vår egen hundträning. Och vi fortsätter samarbetet med Maria och smider nya planer tillsamman med henne.

Efter ”Från valp till stjärna” började frågorna komma. Den ena roliga boken efter den andra som ville bli skriven knackade på dörren. Kompetenta, bra hundmänniskor hörde av sig och frågade om vi ”möjligen var intresserade av …?” Vi kunde bara inte motstå de frågor vi fick – de var så spännande.
(Även om vi inte sagt ja till allt förstås.)

Och det har lett oss till den trampolin vi står på just nu.

retrieving_for_all_occasionsNyligen kom vår fjärde och femte titel ut (ja just det, vi klämde in en engelsk översättning av vår egen bok mitt i alltihopa; ”Retrieving for All Occasions”, som blev vår tredje bok).

Den fjärde boken kallar vi för vår karamell – fast egentligen är den en hel godispåse. 🙂 Skriven av ägaren av Rackarungarnas hundskola; instruktören och journalisten Susanne Lindberg. ”De tio viktigaste sakerna din hund bör lära sig”, heter den och handlar om just det. Boken kom till efter att Susanne fick frågor kring samma teman från sina elever igen och igen.

10viktigasteDen handlar om den viktiga vardagsträningen och den är boken
du som hundnörd ska läsa och därefter ge till dina vänner som
inte är fullt lika nördiga men som kan behöver lite hjälp på traven
med sin fyrfotade familjemedlem. 😉 Den är boken för dig som är
instruktör för valpkurser och vardagslydnadskurser
och som vill ha en rolig, lustfylld och väldigt 
konkret bok som handlar om hundträning att sticka i händerna på dina elever. Eller varför inte hålla kurs utifrån? Vi har just nu igång en testgrupp med tio instruktörer som ska använda den som kursbok och utvärdera den utifrån det. Vi återkommer om det!

I skrivande stund är vår femte produktion en vecka gammal. Det är ”Nosework – allt du behöver veta”, en bok för alla som är intresserade av specialsök eller nosework. Det är den första boken om nosework på svenska! Författarna Helena Lindhe och Britt Nylund är dedikerade och kompetenta nosarbetesmänniskor
och har mååånga timmar bakom sig med kurser, nosework_1x1läger och 
tävlingar i nosework. Vi är redan överväldigade över hur den mottagits – många är nyfikna och vi har redan fått många positiva kommentarer om innehållet. Den är dessutom vår läckraste bok med fräck layout av Ludvig Aust, fina bilder av Malin Karlsson och tydliga illustrationer av Jenny Nyberg.

Och det stoppar inte här! Vi har bestämt oss för att göra en rejäl satsning på Klickerförlaget och expanderar nu med hjälp av bland annat ALMI Företagspartner Väst. Vi kommer under det närmaste året ge ut minst sex titlar till med spännande, duktiga och roliga författare som skriver om vitt skilda ämnen. Det ska bli så roligt!

Någon som vi redan har ”outat” är Annika Falkenberg – omåttligt
populär hundfysioterapeut och sjukgymnast verksam i Göteborgsområdet –
och som vi vågar påstå går före i tänket kring hundars rörelser och
välmående rent fysiskt. Annika ger oss både förståelse för hur en hund
hänger ihop och fungerar i vila och vid belastning OCH hur vi ska göra
rent konkret för att ta hand om den på bästa sätt. Annika har redan
skrivit friskvardens_grundstenartvå böcker och hennes ”Friskvårdens grundstenar för valpar och unghundar” är en bok som alla hundägare borde ha i sin bokhylla.

Ytterligare en spännande författare är Jessica Mann. Hon håller just nu på att skriva klart sista delen av sin kommande bok om ”blygerhundar” som hon kallar dem – hundarna som av olika anledningar har rädslor som gör livet besvärligt både för dem och deras ägare. Jessica som driver hundskolan Motiverade hundar är hundbeteendespecialist och instruktör och håller bland annat väldigt populära kurser för blygerhundar och deras tvåbeningar.

Sedan har vi de där böckerna som fortfarande är hemliga. 🙂 Vi har precis signat en författare som vi är lite extra glada över eftersom hen inte bara är en erfaren och kompetent utövare inom sin hundsport utan även en sådan där person som är med och utvecklar sporten. Dessutom är hen en bra skribent. Vi längtar förstås efter att få berätta om alla planerade utgivningar men tids nog får ni veta. 😉 Och då hoppas vi att ni blir lika sugna på att läsa de här böckerna som vi blev när vi hörde om idéerna kring dem.

Lena lider förvisso av höjdskräck och det kanske är bra för det håller oss kanske från att kasta oss ut handlöst från en hur hög trampolin som helst. 😉 Men på den vi just nu tänker ta sats ifrån är vi helt trygga – utsikten är fantastisk! Vi är förväntansfulla och glada och vi har redan kavlat upp ärmarna.

Det här är inte sista gången ni hör från Klickerförlaget!

På återläsande,

Lena och Elsa

PS: Klickerförlaget finns på Facebook förstås, gilla oss gärna där! DS

jakt_72_liten

Varukorg
Rulla till toppen
0