Hem » Julkalender » Julkalender lucka 19: Aglityträning vintertid

Julkalender lucka 19: Aglityträning vintertid

I dagens lucka ger Fanny Gott tips på en färdighet som kan vara bra att hunden har – oavsett vad du ska göra med den; att kunna vara nära dig.  
Fanny har skrivit boken Agility – från grunder till första start, som kom ut på Klickerförlaget hösten 2017 och har sedan dess erövrat agilityvärlden.
Fanny driver Klickerklok ihop med sin man Thomas Stokke och de båda arbetar på heltid med hundar och hundträning. När Fanny inte tränar eller undervisar tävlar hon i agility, lydnad och vallning. Hon är även domare i agility. I dagsläget tävlar hon agility på hög nivå med tre av sina fyra border collies Squid, Epic, Bud och Spy. Hon har även  tränat och tävlat med terrier, spaniel och stående fågelhund.


På vintern har man inte alltid så mycket plats eller utrustning för agilityträning. Med hjälp av två koner och ett hopphinder kan du träna på många olika typer av hopp och byten på liten yta. Tänk bara på att underlaget ska vara lämpligt för fart och hoppande.

Börja med att se till att du kan skicka hunden runt två koner åt båda hållen, utan att du själv behöver följa med hela vägen. Ju mer självständighet du har i skicken runt konen, desto bättre kan du placera dig för ett byte efter hoppet. När du har flyt på det beteendet lägger du till ett hopphinder mellan konerna. För att få ut maximalt av den här övningen bör hunden vara van vid ett hoppkommando som signalerar att han ska ta hoppet oavsett vad du gör. Om du behöver inspiration till det kan du kolla in den här filmen.

https://youtu.be/skQmMLUCUls

Genom att flytta konerna och hoppet kan du få till nästan alla situationer som du kan råka ut för på tävling. Du
kan få till olika vinklar, avstånd och lägga in olika byten. Kom ihåg att belöna ofta och att våga utmana hundens förståelse, men gå tillbaka och visa vad du menar om det blir fel. Du ska kunna göra dina byten i god tid och känna att hunden förstår uppgiften. Om du måste vara med hunden i varje steg kommer du inte att hinna – då måste du träna mer på självständighet runt konerna och över hindret.

https://www.youtube.com/watch?v=lKzu5Rf9JBQ

Vinterhälsningar från Fanny Gott


Så här önskar du dig julklappen:
I dag kan du önska dig Agility – från grunder till första start,. Skriv din önskning i kommentarsfältet som tillhör inlägget på Klickerförlagets hemsida eller på inlägget på Klickerförlagets Facebooksida. Motivera din önskning (och gilla oss såklart på Facebook ? )! Du kan endast önska dig dagens lucka fram till midnatt – vi stänger för önskningar klockan 23.59. Vinnaren av dagens lucka kommer presenteras i övermorgon.

Grattis vinnare av lucka 17: Nettis Tingeling Stegervall som skrev: “Skulle vilja vinna denna då min yngsta hund snart fyller ett år och är inne i spökåldern där allt är otäckt det kan vara en större snöboll som inte legat på vägen tidigare och nya människor. Det hade varit super med lite tips och stöd till mig så jag på bästa sätt kan få han att bli en harmonisk hund.”

Nettis: mejla oss på info@klickerforlaget.se och ange vilken lucka du vunnit samt din adress och ditt mobilnummer så skickar vi boken till dig.

 

2 reaktioner på ”Julkalender lucka 19: Aglityträning vintertid”

  1. Martin Säfsten

    Min flickvän är tokig i agility och behöver mer inspiration nu under de mörka månaderna.

  2. Gunilla Nilsson

    Hjälp! Nu har vi trappat det helt. Med en het pudel och en förvirrad matte slutar agilityträningen i kaos. Vi måste börja om med handling runt koner. Kanske kan boken hjälpa matte förstå vad hon sysslar med.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen
0