Hem » Julkalender » Julkalender lucka 2: Fixa roligaste julkortet direkt i mobilen

Julkalender lucka 2: Fixa roligaste julkortet direkt i mobilen

Bakom dagens lucka döljer sig författaren och fotografen Åsa Jakobsson. Åsa har skrivit  boken KLICK – hundfotografering med glädje som gavs ut tidigare i år på Klickerförlaget. Det är förlagets i särklass vackraste bok – en ren njutning att bläddra i! Bokan kombinerar två av Åsas stora passioner i livet: att fotografera och att träna hund och är för dig som gillar att fotografera hundar. Åsa är fotograf med varierande uppdrag och onlinekurser genom KelpiePhoto, hon driver en blogg för planering och hundträning med namnet The Creative Kelpie och instruktör för hundekipage genom Glädjeklick. Åsa tränar sina hundar Midiori, Valle och Mårran i allt som är roligt och tävlar i tävlingslydnad och rallylydnad. 


Så här ser det ut hemma hos mig (något ostädat…). Strax ska mitt hem bli ett snyggt julkort!

Detta använder jag:

  • En röd soffa passar bra till jul, eller använd filtar eller fårskinn för att skapa en julig stämning om du inte har just något rött.
  • En vit vägg är neutralt, ta ner tavlor eller annat.
  • Och en snygg hund (alla hundar är snygga …).
  • Jag tycker om ett varmt ljus i en julbild, och använder golvlampan. Glödlampor ger ett gult och ombonat sken.

Att flytta på bordet och fixa till kuddarna är enkelt, likaså ta av Valles halsband och flytta honom till önskad plats.

För ett snyggt perspektiv håller jag telefonen i låg vinkel, i Valles ögonhöjd. Jag ser till att bara få med Valle, soffa och vägg. En stående bild och en liggande bild vill jag ha.

Bilderna redigerar jag snabbt i appen Snapseed.

     

 

Till det första julkortet använder jag appen Canva. Det finns en mängd mallar att välja mellan, och jag bygger min egen variant med ram och text:

Till det andra kortet går jag lite mer bananas, det finns en uppsjö av appar som låter dig leka med olika ramar, filter, grafik och texter i bilden. Jag valde Christmas Editor. Mycket reklam, men enkel att använda.

Resultaten blir inte direkt konstverk som hamnar på väggen, men som julhälsningar på FB eller Insta är det riktigt kul att pyssla med!

Att tänka på:

  • Attityd – hunden behöver se glad ut. Köttbullar hjälper.
  • Bakgrund – städa undan ”skräp” och håll bakgrunden så enkel som möjligt.
  • Ljus – fönsterljus eller lampor fungerar bra.
  • Perspektiv – kom ner på hundens nivå.

Sedan är det bara att leka loss och använda sin fantasi! Plättlätt!

Ha det så kul!
Åsa Jakobsson


Så här önskar du dig julklappen:
I dag kan du önska dig boken KLICK – hundfotografering med glädje. Skriv din önskning i kommentarsfältet som tillhör inlägget på Klickerförlagets hemsida eller på inlägget på Klickerförlagets Facebooksida. Motivera din önskning (och gilla oss såklart på Facebook ? )! Du kan endast önska dig dagens lucka fram till midnatt – vi stänger för önskningar klockan 23.59. Vinnaren av dagens lucka kommer presenteras i övermorgon.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen
0