Hem » Julkalender » Julkalender lucka 20: Lär din hund hoppa från ett älgtorn

Julkalender lucka 20: Lär din hund hoppa från ett älgtorn

Dagens lucka är skriven/filmad av Susanne Lindberg som är författare till vardagslydnadsboken De 10 viktigaste sakerna din hund bör lära sigSusanne lever och verkar i Skellefteå, är född hundnörd, utbildad instruktör inom SBK, diplomerad Nose Work-instruktör och har gått den ettåriga klickertränarutbildningen inom Canis. Hon har tävlat sedan hon var åtta år, i lydnadsklass, bruks, räddningshund, agility, rallylydnad, draghund och Nose Work. Hon har jobbat som journalist i många år men arbetar nu fullt ut med sitt företag Rackarungarnas Hundskola.


Första gången du lägger ett spår åt din hund så lägger du antagligen inte ett långt maffigt elitspår med spetsiga vinklar, massvis med apporter och lång liggtid. Du lägger en lättsamt spår i i trevlig terräng med genomtänkt medvind.

På samma sätt ska du tänka när det gäller utmaningen i den här julkalenderluckan. Att slänga upp sin hund i ett högt älgtorn är inget du gör hursomhelst. Men det är något som du kan ha som en målbild, något du och din hund ska klara när ni tränat miljöträning på andra, enklare saker först.

Du som redan hunnit träna en del med med din hund och vet att den är väl rustad för detta – varsågod och kör igång på en gång. Bor du så till att du har snö på vintern är det faktiskt idealiskt att börja redan nu. För skulle det på något vis misslyckas – att du inte hinner fånga din hund i tid eller det blir något annat strul – så landar ni båda mjukt i snön.

Så blev det ibland när jag började med älgtorns-träning. Det kunde ju strula ibland ändå – innan jag och hunden fått in rätta snitsen och tilliten. Då landade vi mjukt i snön och jag såg till att visa hur trygg jag var med det, jag skrattade och rufsade om hunden medan jag sa ”Tjosan, så det blev. Det där måste vi göra om!”. Var noga med det. Din attityd alltså. För hunden håller koll på dig. Om du får hjärtrusning och tänker ”Herrehjärtanes, det här gör vi aldrig mer om” så känner hunden på sig det och blir kanske skrämd. Så visa hur cool du är. Så växer tilliten och självförtroendet. Det är fantastiskt att se. Lycka till!

 

 


Så här önskar du dig julklappen:
I dag kan du önska dig De 10 viktigaste sakerna din hund bör lära sig. Skriv din önskning i kommentarsfältet som tillhör inlägget på Klickerförlagets hemsida eller på inlägget på Klickerförlagets Facebooksida. Ange vilken bok du önskar dig och motivera din önskning (och gilla oss såklart på Facebook ? )! Du kan endast önska dig dagens lucka fram till midnatt – vi stänger för önskningar klockan 23.59. Vinnaren av dagens lucka presenteras i övermorgon.

Grattis till vinnaren av lucka 18: Alexandra Sjöbeck som skrev: Önskar mig denna till min hundintresserade dotter som precis lärt sig läsa. Dock är hon lite lat så en riktigt bra bok hade kunnat uppmuntra hennes läsning.

mejla oss på info@klickerforlaget.se så skickar vi boken!

5 reaktioner på ”Julkalender lucka 20: Lär din hund hoppa från ett älgtorn”

  1. Önskar mig boken De 10 viktigaste sakerna din hund bör lära sig. Så att jag själv får lite tips och trix på vad jag ska lära min lilla hund 🙂

  2. Önskar boken de 10 viktigaste sakerna din hund behöver lära sig. Alltid kul att lära och lära ut nya saker

  3. Inga-Lill Lindström

    Med en aktiv busig 1-årig tollarkille skulle det vara kanon med den här boken.

  4. Therese H Lundberg

    Klart jag vill ha Susannes bok! Tips & trix på stärkande övningar kan det aldrig bli för mycket av!

  5. Önskar mig boken 10 viktigaste sakerna din hund behöver lära sig. Min valps iver att lära sig nya saker är det inget fel på, jag behöver bara få nya tips och övningar. Med den här hoppas jag få lite mer inspiration!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen
0