Hem » Böcker » Åsa Jakobsson » Lucka 3, 3:e advent: Handtarget i vardagen med Åsa Jakobsson

Lucka 3, 3:e advent: Handtarget i vardagen med Åsa Jakobsson

I år har vi på Klickerförlaget en lite annorlunda kalender – verkligen en ADVENTSkalender – då vi publicerar fyra luckor; en vid varje advent. 🙂 Varje lucka innehåller ett tips från någon av våra författare och såklart kan du önska dig författarens bok (eller böcker) till dig själv eller en vän i julklapp. Du kan önska till och med torsdagen i veckan därpå. Vinnaren meddelas sedan i nästa adventslucka. Välkomna!


Tredje luckan är en hälsning från Åsa jakobsson, författare till böckerna Vardagsträning med klicker, som nyss kom från tryckeriet, och KLICK-hundfotografering med glädje. Åsa är instruktör och författare och driver Hundskolan Hund helt enkelt tillsammans med kollegan Ulrika Högbom.


En av de första sakerna jag lär en valp eller en ny hund jag jobbar med är att sätta nosen mot min hand – kallat ”handtarget” eller ”målhand”. Jag vill att hunden ska kunna söka upp och sätta nosen mot min hand, och i förlängningen frysa med nosen i hand och kunna följa med när jag rör handen.

Varför då?

Först och främst tycker jag att det är en bra ”lär dig att lära”-övning:
Hunden lär sig att det är dess beteende (nos mot hand) som styr att jag ger en belöning. Jag lockar inte, vilket lär hunden att ta initiativet och bli drivande i träningen. Hunden lär sig att gå en ”omväg” runt belöningen som den ju vet finns i den andra handen, istället för att försöka gå direkt på belöningen. Först jobbar man – sedan får man.

Handtargeten använder jag också till väldigt mycket i vardagen!

Jag kan dirigera runt min hund med handen dit jag vill att den ska vara. Handen blir en tydlig inkallningssignal – kom och sätt hit nosen! Besökare kan sätta fram en hand och slipper då att hunden hoppar på dem. Vid hantering är det praktiskt att hunden kan hålla huvudet där jag vill. Det blir enklare att lära in att hunden ska ge mig saker i handen om den är van att söka upp handen. Och jag kan använda handtargeten för att lära in andra saker – snurra, slalom mellan benen, sitt kanin, och så vidare.

Läs mer om hur du kan lära in och använda handtarget, och en massa andra bra tips för vardagsträningen med din hund, i min bok ”Vardagsträning med klicker”!

Bästa julhälsningar från Åsa


Från den 3:a advent till och med torsdag den 19 december kan du önska dig en av Åsa Jakobssons böcker: Vardagsträning med klicker eller KLICK – hundfotografering med glädje. Önska på förlagets hemsida eller i inlägget på Facebook. Vinnaren meddelas i nämnda forum, den 4:a advent. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. 

Grattis till vinnarna av lucka 2 (DET BLEV TVÅ):
Sussie Nordberg Önskar mig någon av dessa böcker att ha med i bagaget när jag och mina två läshundar är ute på uppdrag. Barn och hundar = dubbel glädje ❤️
Nettis Tingeling Stegervall Läs sugna barn och unga finns här. Några med dyslexi och andra besvär. Men hundar och katter och djur i alla dessa slag. Kan minsann lätta upp stämningen här.

Mejla oss på info@klickerforlaget.se och ange era adresser och mobilnummer, så skickar vi böckerna. Tänk på att hämta ut den inom en vecka då nu fått sms från fraktföretaget, annars skickas den åter till oss och det blir tyvärr dyrt. Grattis igen! 🙂

Varukorg
Rulla till toppen
0