Hem » Instruktörer » Elsa Blomster » Månadens bok: Valpträning till vardag och fest

Månadens bok: Valpträning till vardag och fest

I år kommer vi ha ett nytt inslag på Klickerförlaget! En gång i månaden kommer vi presentera en av våra böcker och des författare lite djupare. Författaren kommer svara på frågor om sin bok, och hen kommer ge ett bra träningstips kopplat till bokens tema.

Först ut är Elsa Blomster och Lena Gunnarsson, som skrivit böckerna
Apportering till vardag och fest och Valpträning till vardag och fest. (OBS! Tom den 3 mars är det bokrea, spana in alla förlagets böcker här!)

Den här månaden kommer de presentera valpboken lite fördjupat – den kom ut i december 2019. Båda böckerna vänder sig i huvudsak till fågelhundsägare, men vem som helst som vill lära sin hund att apportera, gå fot, stoppa på signal och komma på inkallning kan ha glädje av dem. Den här boken utmärker sig särskilt för att de 60 övningarna som finns i den även finns på film! Du kan bara scanna en qr-kod så kan du se den beskrivna övningen på din smartphone (har du ingen smartphone får du en länk du kan använda istället).
Elsa och Lena kommer återkomma i ytterligare två inlägg under mars månad, där de bland annat ger tips på hur du kan träna in en bra stoppsignal, samt ger andra tips från boken.


Vad är speciell med den här boken och varför ska man läsa den? Lyssna på Elsa Blomster, en av författarna, som berättar lite om boken och vad hon gillar mest med den:

Baksidestexten på boken talar om ännu lite mer:

Rätt från början!

Har du en fågelhundsvalp? Kanske tänker du jaga med den eller starta på prov – eller så vill du bara träna på det som din hund i grunden är avlad för? Vill du dessutom träna på ett sätt som ger glädje för både dig och valpen är det här boken för dig!

Gör en massa rätt från början så blir träningen av den lite äldre hunden så mycket lättare! I den här boken får du lära dig mer om hur du skapar goda rutiner som kommer göra jaktträningen mycket lättare. Du får tips om hur du kan lära valpen att växla mellan aktivitet och vila och såklart finns massor av tips på valpövningar kring till exempel stadga, apportering, stoppsignal och dirigering.

QR-koder med filmer på alla övningar! Från författarna till boken Apportering till vardag och fest!

Elsa Blomster och Lena Gunnarsson är hundinstruktörer och bedriver all träning med ett klickertänk. Med sina retrievrar och spanielar fokuserar de främst på jaktträningen – både att jaga och att starta på prov. De har även erfarenhet från tävlingslydnad, brukslydnad, agility, rallylydnad, viltspår, specialsök och nosework. 2012 gav de ut boken ”Apportering till vardag och fest” och startade Klickerförlaget, där de sprider kunskap om positiv hundträning genom kurser, filmer och det skrivna ordet.

PS: Du vet väl att du kan låna alla våra böcker på biblioteket? De går också att köpa på Klickerförlagets hemsida eller i  de stora nätbokhandlarna. DS

Varukorg
Rulla till toppen
0