Hem » Julkalender » Julkalender lucka 14: Tre snabba tips som ger dig bättre mobilbilder

Julkalender lucka 14: Tre snabba tips som ger dig bättre mobilbilder

Bakom dagens lucka döljer sig vår allra senaste författare: Åsa Jakobsson. Åsa har skrivit två böcker förut men nu ger hon ut sin första bok hos Klickerförlaget och den kombinerar två av hennes stora passioner i livet: att fotografera och att träna hund. Boken KLICK – hundfotografering med glädje är för dig som gillar att fotografera hundar! Åsa är fotograf med varierande uppdrag och onlinekurser genom KelpiePhoto, hon driver en blogg för planering och hundträning med namnet The Creative Kelpie, är lärare på gymnasienivå i hundkunskap och fotografi och instruktör för hundekipage genom Glädjeklick. Åsa tränar sina hundar Midiori, Valle och Mårran i allt som är roligt och tävlar i tävlingslydnad och rallylydnad. Välkommen till Klickerförlaget Åsa! (Åsas fotobok kommer ut på Klickerförlaget under 2018).


Oavsett vilken kamera eller mobiltelefon du använder kan du använda dessa tre enkla tips för att dina bilder ska bli bättre – det handlar bara om att tänka lite innan du tar bilden!

1. Bakgrunden

Hur ser det ut bakom hunden? Försök hitta en bakgrund som är ganska enhetlig och utan saker som drar betraktarens uppmärksamhet från hunden. Stolpar eller träd som ser ut som att de “växer upp ur hunden” är ett stort no-no! I naturen kan du välja fina buskar, eller se till att du har fri himmel bakom. I stan finns det gott om snygga husväggar. Välj gärna en färg som kompletterar hundens färg!

Bakgrunden är ett snår med visset gräs, den gula färgen är fin mot Midoris rödbruna päls.

2. Ljuset

Skarpt solljus blir sällan bra, molninga dagar är mycket bättre för fina porträtt! Eller leta upp skugga – var noga med att det inte är några solfläckar, utan skuggan bör vara “hel”.
Varför säger jag så, sol är väl fint?
Sol är jättefint, jag älskar sol, men våra kameror har svårt att återge både starkt ljus och stark skugga på ett snyggt sätt. Ljuset blir väldigt ljust, skuggorna väldigt mörka, och detaljer i päls och ansikte försvinner. En molnig dag eller i skuggan är ljuset mycket jämnare och mjukare.

Också en molnig dag finns det en ljusriktning som ger skuggspel, och jag har placerat Midori så att hon tittar in i ljuset.

3. Perspektiv

Böj på knäna och kom ner till hundens nivå! Oavsett vad du fotograferar – hund, barn, kanin – så blir det oftast bättre bilder om du har kameran i ögonhöjd. Ibland betyder det att jag ligger ner på mage framför min hundar…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Så här önskar du dig julklappen:
I dag kan du önska dig boken  KLICK – hundfotografering med glädje. Boken ges ut under våren 2018 och vi sänder den till vinnaren då. Skriv din önskning i kommentarsfältet som tillhör inlägget på Klickerförlagets hemsida eller på inlägget på Klickerförlagets Facebooksida. Ange vilken bok du önskar dig och motivera din önskning (och gilla oss såklart på Facebook ? )! Du kan endast önska dig dagens lucka fram till midnatt – vi stänger för önskningar klockan 23.59. Vinnaren av dagens lucka presenteras i övermorgon.

Grattis till vinnaren av lucka 12: Britt Marie Webster och Arla som skrev: 

Psst….här är jag….psst…här….ser ni?
Törs man sticka fram nosen och viska lite med er?
Jo, om ni hjälper en Blyger som mig, som inte fixar att gå
ut i julhandeln, med att skicka bästa, modigaste, mest tipsiga boken till matten och hälsa
från mig, så gör ni bästa tjänsten. Tack. Arlo

Britt Marie Websters foto.
mejla oss på info@klickerforlaget.se, ange vilken lucka du vann, ditt mobilnummer och din adress så ska vi posta boken till er!

3 reaktioner på ”Julkalender lucka 14: Tre snabba tips som ger dig bättre mobilbilder”

  1. Denna bok måste vara för mig… Är en fullständig katastrof när jag ska fota. Brukar få halv hund, bakdelen eller en bit av sidan. Sällan en hel hund. Så snälla tomten och klickerförlaget denna boken önskar jag mig verkligen ???

  2. Ser så fina bilder på hundar som flyger över agilty hinder. Själv har jag bara bilder på Chili när hon sitter ner och tittar upp på mig. Tråkigt! Hoppas på lite goda råd i denna efterlängtade fotobok.

  3. Oh vilken drömbok! Jag älskar att fota men känner ständigt att min kunskap brister. Har beställt rörelseboken efter den luckan o hoppas på bättre tur idag ?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen
0