Hem » Julkalender » Julkalender lucka 23: Spela rallybingo!

Julkalender lucka 23: Spela rallybingo!

Dagens lucka är skriven av Anna Larsson – författare till boken Rallylydnad – från grundfärdigheter till mästare. Igår blev Anna nordisk mästare i Heelwork to music – i lag, plus att hon och Flynn vann SM för en vecka sedan!!! Stort grattis Anna och Flynn – vilket otroligt ekipage ni är! <3
Anna är flitigt anlitad instruktör och föreläsare med bakgrund som SBK-instruktör, Canis klickerinstruktör, freestyleinstruktör och agilityinstruktör. Hon är också domare i freestyle och skrivare i rallylydnad. Anna driver företaget 3vallare. Hon tävlar idag på landslagsnivå inom heelwork to music där hon tagit ett EM-guld, två bronsmedaljer på NM, två guld och två silver på SM samt kommit 4 och 6 på VM. Hon har genom åren även deltagit på två SM i rallylydnad samt tävlat i högsta klassen i vallning, lydnad, freestyle och agility. Anna har haft både dvärghund och brukshundar som hon tävlat med men har idag har hon tre border collies. Att träna och tävla med sina hundar är något av det bästa hon vet.


Känner du att du har svårt att planera din träning? Kanske faller du i fällan att ofta träna på det som ni redan kan eller det som du kom på för stunden eller det som stod uppbyggt på klubben? Då är det dags att börja spela rallybingo!

Rallybingo är enkelt uttryckt en ”bingobricka” med valfritt antal rutor. I rutorna skriver du i förväg upp olika saker du bestämt dig för att ni ska öva på under den närmsta tiden. Du kan ha en bingobricka för grundfärdigheter som ska finslipas, en för de moment ni ska fokusera på, eller så skapar du en bricka med olika typer av träningspass för att få in variation i träningen.

När ni tränat på något av det som står på din bingobricka så kryssar du helt enkelt över den rutan. När du fått en hel rad ikryssad ger du dig själv en liten belöning och när du fått en hel bricka ikryssad en större belöning! Lätt som en plätt och riktigt roligt och motiverande.

Här kommer några bingobrickor för att sätta fart på din fantasi:

GRUNDFÄRDIGHETER: Sex olika grundfärdigheter. Jag har i exemplet valt handtarget, plattform, kloss, följa vänster sida, följa höger sida, och sitt.

 

 

MOMENT: En tänkt kampanj på stadga i stå/sitt/ligg samt att kunna växla mellan dem för en hund i N/F:

 

101 Sitt, 102 Sitt, Ligg, 125 Ligg, 128 Sitt, gå runt, 129 Sitt, ligg, gå runt, 130 Stå, 205 Sitt, stå, gå runt, 210 Sitt, Ligg, Sitt, 219 Sitt, ligg, stå.

TYP AV TRÄNINGSPASS: En bricka som hjälper dig att få variation i din träning. Det finns många olika typer av träningspass, jag har här valt att ta med dessa:

ST = Startrutin
GF = Grundfärdigheter
M = Moment
K = Kedjor
B = Banträning
S = Störningsträning

 


Så här önskar du dig julklappen:
I dag kan du önska dig Rallylydnad från grundträning till mästare. Skriv din önskning i kommentarsfältet som tillhör inlägget på Klickerförlagets hemsida eller på inlägget på Klickerförlagets Facebooksida. Motivera din önskning (och gilla oss såklart på Facebook ? )! Du kan endast önska dig dagens lucka fram till midnatt – vi stänger för önskningar klockan 23.59. Vinnaren av dagens lucka kommer presenteras i övermorgon.

Grattis till vinnaren av lucka 21 Madelen Johansson Swed som skrev: ”

Markeringar, sök och linjetag, en varierad sport där våra hundar får utlopp för deras anlag.
Höger, vänster, ut och stopp, allt ska läras in för att prestera på topp.
Jaktfot och stadga är viktiga grunder, vi vill ju kunna samarbeta och ha trevliga stunder.
Nu vi redo för att se första fågeln falla, men snopet står matte kvar för hunden har redan hunnit knalla.
Sedan matte får gå jaktfot ensam ett stycke, för hunden hade visst för skytten fattat tycke.
Tack för skjutsen och vi ses om en timma, ja ni kanske förstår varför matte denna bok vill vinna.”

Madelen! Mejla oss på info@klickerforlaget.se och ange vilken lucka du vunnit samt din adress och ditt mobilnummer så skickar vi boken till dig. 

 

1 reaktion på ”Julkalender lucka 23: Spela rallybingo!”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen
0