+46 703 00 80 99 (vardagar kl 9-18, nås lättast via mail, ej Swish) info@klickerforlaget.se

Sara Karlberg & Helena Eriksson

Sara driver Svenska Terapihundskolan och Helena har sedan start arbetat vid Saras sida genom att hålla utbildningar främst i Göteborg. Både Sara och Helena arbetar även som hundförare, Sara i egenskap av egenföretagare och Helena i egenskap av anställd socionom på den lilla gården Stallyckan. Tillsammans samlar de nu sina erfarenheter och arbetar på en bok om sociala tjänstehundar som ges ut av Klickerförlaget under 2018.

Sara är född och uppvuxen i Östersund och har efter att ha bott 12 år i Stockholm numera flyttat till Kolbäck utanför Västersås. Där bor hon med sin man, två barn och två hundar. Sara är utbildad hundinstruktör och hundförare till sina två skol/terapihundar Kompis och Alvin. Hon driver Svenska Terapihundskolan med utbildningar över hela Sverige, men konceptet finns nu även i Norge och Finland i form av skolor som drivs av andra entreprenörer. I arbetet med Svenska Terapihundskolan har Sara användning av sin kandidatexamen inom media och kommunikationsvetenskap samt de kurser hon gått som folkhälsovetenskap, rehabiliteringsvetenskap, utbildning och handledning av vuxna samt hundens beteendebiologi.

Helena Eriksson är utbildad hundinstruktör, beteendekonsult på hund, har en fil. kand. i socialt arbete och en masterexamen på gång. På Stallyckan arbetar hon som föreståndare och verksamhetschef, men även som hundförare mot deltagare inom LSS. Hon tränar och tävlar även aktivt i allt ifrån rallylydnad, agility och freestyle till tävlingslydnad och jakt, och är mycket aktiv med sina hundar. Hon utbildar även sin häst med hjälp av klickerträning och är klickertränare ut i fingerspetsarna.

Böcker av Sara Karlberg & Helena Eriksson

 Nyheter om Sara Karlberg & Helena Eriksson

Blogg- och instagraminlägg från Sara Karlberg & Helena Eriksson

 • Julkalender 24 december 2016
  av sara på 2016-12-24 kl. 00:00

  Vi på Svenska Terapihundskolan vill önska er God Jul och Gott Nytt år. Detta gör vi med att […]

 • Julkalender 23 december 2016
  av sara på 2016-12-23 kl. 00:00

  Nu släpper vi andra bomben! Svenska Terapihundskolan inleder ett samarbete med Vetzoo och Firstvet. Vetzoo Detta […]

 • Julkalender 22 december
  av sara på 2016-12-22 kl. 00:00

  Nu släpper vi första bomben! Tillsammans är vi starka. Vi på Svenska Terapihundskolan är […]

 • Julkalender 21 december 2016
  av sara på 2016-12-21 kl. 00:00

  Vilka krav ska man ställa på en utbildningsarrangör? KOMPETENS – KVALITET – SÄKERHET […]

 • Julkalendern 20 december 2016
  av sara på 2016-12-20 kl. 00:00

  Hund på schemat! På Högbergsskolans gymnasiesärskola i Tierp arbetar Erk, som är en […]

Nu kör vi, flytt nr 4 sen i april. #hållut #detblirbra ...

Stort grattis till Pia och hennes fina Fidde som utfört kvalitetstest idag för att förnya sina id-handlingar. En kvalitetssäkring som visar att hundteamet håller den nivå som efterfrågas i hundunderstödd aktivitet. #terapihundskolan #agriahund #besökshund ...

Vi tänker passa på att spela in ett frågeavsnitt innan det är dags för semester. Har du någon fråga eller fundering om sociala tjänstehundar etc, ställ den här. 🙂 #podd #podcast #socialatjänstehundar #terapihund #besökshund #skolhund #hälsanshundar #frågeavsnitt #terapihundskolan ...