Hem » Författare & instruktörer » Författare » Sara Karlberg & Helena Eriksson

Sara Karlberg & Helena Eriksson

Sara driver Svenska Terapihundskolan och Helena har sedan start arbetat vid Saras sida genom att hålla utbildningar främst i Göteborg. Både Sara och Helena arbetar även som hundförare, Sara i egenskap av egenföretagare och Helena i egenskap av anställd socionom på den lilla gården Stallyckan. Tillsammans samlar de nu sina erfarenheter och arbetar på en bok om sociala tjänstehundar som ges ut av Klickerförlaget under 2018.

Sara är född och uppvuxen i Östersund och har efter att ha bott 12 år i Stockholm numera flyttat till Kolbäck utanför Västersås. Där bor hon med sin man, två barn och två hundar. Sara är utbildad hundinstruktör och hundförare till sina två skol/terapihundar Kompis och Alvin. Hon driver Svenska Terapihundskolan med utbildningar över hela Sverige, men konceptet finns nu även i Norge och Finland i form av skolor som drivs av andra entreprenörer. I arbetet med Svenska Terapihundskolan har Sara användning av sin kandidatexamen inom media och kommunikationsvetenskap samt de kurser hon gått som folkhälsovetenskap, rehabiliteringsvetenskap, utbildning och handledning av vuxna samt hundens beteendebiologi.

Helena Eriksson är utbildad hundinstruktör, beteendekonsult på hund, har en fil. kand. i socialt arbete och en masterexamen på gång. På Stallyckan arbetar hon som föreståndare och verksamhetschef, men även som hundförare mot deltagare inom LSS. Hon tränar och tävlar även aktivt i allt ifrån rallylydnad, agility och freestyle till tävlingslydnad och jakt, och är mycket aktiv med sina hundar. Hon utbildar även sin häst med hjälp av klickerträning och är klickertränare ut i fingerspetsarna.

Böcker av Sara Karlberg & Helena Eriksson

 Nyheter om Sara Karlberg & Helena Eriksson

Blogg- och instagraminlägg från Sara Karlberg & Helena Eriksson

 • Hello world!
  av sara på 2021-01-25 kl. 18:36

  Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

 • Julkalender 5 december 2016
  av sara på 2016-12-05 kl. 00:00

  I helgen har Svenska Kennel Klubben arrangerat Stora hundmässan. Jag var inbjuden att prata i något som kallas för […]

 • Julkalender 4 december 2016
  av sara på 2016-12-04 kl. 00:00

  Tillverka eget hundgodis till din bästa vän. När ni är ute och arbetar med era hundar kan det vara viktigt att […]

 • Julkalender 3 december 2016
  av sara på 2016-12-03 kl. 00:00

  Förberedelser inför en yrkesframtid. Många frågar oss om hur man behöver träna valpen när man önskar å träna […]

 • Julkalender 2 december 2016
  av sara på 2016-12-02 kl. 07:00

  Introduktionsdag/ Prova på dag Kom och lär känna oss, träna din hund och få en introduktion till våra […]

Du går väl in och lyssnar på alla spännande föredrag. Helt gratis @nordicdogdays ...

17 0

I dagarna två har vi YH-skolhundspedagogerna på plats. Eftermiddagens föreläsningar behandlar temat Antrozoologi 💕 🐕 #agriahund #terapihundskolan #skolhund ...

14 0

Grattis Anouk till godkänt lämplighetstest idag. Anouk och hans hundförare ska gå vår utbildning i Stockholm. Men på grund av att de inte kan delta 29/9 när vi har våra ordinarie tester så fick de komma till huvudkontoret i Strömsholm idag istället. Vi ser fram emot att följa din resa. #agriahund #dogsofinstagram #socialtjänstehund ...

71 4