Hem » Böcker » Hej då 2017 – hej och välkommen 2018!

Hej då 2017 – hej och välkommen 2018!

På årets sista dag summerar vi året som gått och tänker:
OJ, har vi gjort allt det här?!?
Och nästa år blir ett år med böcker om hundfotografering, rallylydnad, sociala tjänstehundar, studiehandledningar för noseworkboken och mycket mer!

Under våren 2017 gav vi ut Rörelseboken, skriven av Annika Falkenberg. En bok som hör till de där VÄLDIGT VIKTIGA böckerna vi ger ut emellanåt. De som betyder något lite extra, som gör lite extra gott för våra hundar. För det tror vi nämligen på: Om vi kan förstå hur våra hundar rör sig, om vi kan träna dem på ett sätt så de håller för det vi gör ihop med dem längre – ja då har vi faktiskt gjort något bra för våra fyrbenta vänner. Och detta är INTE en svår och krånglig bok där man måste ha förstått en massa innan om skelett och muskler osv. Detta är en bok där författaren guidar läsaren steg för steg genom nycklar och verktyg, rörelser och övningar. Med massor pedagogiska bilder dessutom.

Se en kort film här där Annika bläddrar i boken. 
Bor du inom rimligt avstånd till Göteborg kan du spana i den här clinicen Annika ska ha i februari också.

Efter sommaren kom ytterligare en sådan där VÄLDIGT VIKTIG bok: Blygerhundar – så gör du din hund till en superhjälte, skriven av Jessica Mann. Denna ljuvliga bok är fylld av så mycket kärlek till hundar men också smockfull med övningar som syftar till att göra alla hundar lite modigare, lite mer självsäkra, lite mer glada i livet. Mottagandet har verkligen varit överväldigande! 

Här kan du se Jessica bläddra i och berätta om boken Blygerhundar – så gör du din hund till en superhjälte.

Agility - från grunder till första start

Knappt hade vi hämtat andan så var det dags för en bok till: Agility – från grunder till första start, skriven av Fanny Gott. “Det här är boken hela agilitysverige har väntat på” skrev en läsare entusiastiskt. Och ja! Det fanns ett hål att fylla. I boken går Fanny igenom vilka grunder du behöver ha för att ta fram en bra agilityhund,
hon går igenom inlärningen av alla hinder, hur man kan tänka på tävling och så vidare. Vi är lite glada över att agilityinstruktörerna nu börjar höra av sig och vill ha boken som kursbok – det tycker vi är ett bra betyg.

Läs några sidor ur Agilityboken här.

I och med samarbetet med Fanny Gott har vi även fått äran att distribuera hennes och Thomas Stokkes bok Shaping – effektiv och rolig hundträning. Detta är en liten pärla om ett roligt och smart träningssätt – en bok för alla som är intresserade av hundträning och inlärning. Med andra ord en bok som passar bra i Klickerförlagets bokhylla!

Slutligen kastade vi oss ut på helt ny mark när vi bestämde oss för att ge ut en hel serie barnböcker – böckerna om Ellinor! Ellinors sommar är den första boken, skriven av Emelie Johnson Vegh. Vi skrattade  och grät oss igenom boken som var en enda stor igenkänning och nostalgitripp för oss barn på 30+ och 40+. 😉 Har du läst hästböcker? Detta är en sådan bok – som handlar om hundar. Fast första delen har ett stort hästfokus och börjar på sommarlovet då alla Ellinors kompisar ska på olika hästaktivietet – alla utom hon. Men så dyker det upp en svart labrador i grannhuset … Böckerna vänder sig till åldern 9–12 men vi hävdar bestämt att alla som har ett barn inom sig kan ha ett stort nöje av att läsa den. 😉

Kika på när Emelie bläddrar i Ellinors sommar och berättar lite om boken.

En av de sista dagarna i december fick vi också den första Studiehandledningen för boken Nosework – allt du behöver veta. En liten karamell för dig som är instruktör och vill ha tips på kursupplägg med hänvisningar till övningar i boken – eller för dig som vill ha struktur på träningen och lägga upp en plan för vad som ska göras när. Denna första handledning gäller en grundkurs och en fortsättningskurs och i början av 2018 kommer en handledning för en tävlingskurs och en avancerad kurs. Förresten så är Nosework – allt du behöver veta en av våra största bästsäljare. Aldrig har vi sålt en bok så fort – 3 000 ex på tre månader! Vi fick trycka om den direkt tidigt i våras vilket aldrig hänt förut. Fantastiskt roligt!

Och exakt fem år efter att vi gav ut vår första bok – som var vår egna Apportering till vardag och fest, tog de 4 000 exemplaren slut. Tänk att 4 000 människor läst vår bok, det är svindlande! Nu har vi fått trycka om den och häromdagen kom den nya till vårt lager. VI har inte gjort några ändringar mer än uppdaterat direkta fel. I framtiden kommer vi nog revidera den men den duger mer än bra fortfarande. 🙂

Förlagets huvudsyssla är förstås att ge ut böcker – men vi håller även kurser runt om i Europa. Vi startade ju förlaget för fem år sedan när vi gav ut Apportering till vardag och fest, och vi håller en del kurser i just jaktapportering. Både på svenska och engelska. Både IRL och online.

Senaste kursen är en inkallningskurs för alla som vi gör online. Det är extrapris på den just nu!

Spana in kurssidan här.

2018 då?

Vi växlar faktiskt upp inför nästa år, och kommer ge ut fler böcker än någonsin. Om dessa böcker kan vi skvallra redan nu:

Ny bok om rallylydnad kommer i mars 2018!

I mars kommer en bok som många har väldigt höga förväntningar på: Rallylydnad – från grundfärdigheter till mästare, skriven av fenomenala Anna Larsson. Vi är stolta och glada över att få ge ut Anna som är en erfaren och kompetent hundförare och instruktör. Boken går igenom alla grunder som behövs för samtliga klasser inom rallylydnaden. Kanske har vi gjort en “rallybibel”? Vi ser fram emot att den ska få möta sina läsare.

Innan sommaren kommer även en annan bok som vi jublar lite extra över: KLICK! Hundfotografering med glädje, skriven och fotograferad av en annan person som inspirerar oss: Åsa Jakobsson. Åsa är fotograf, instruktör och hundnörd. Denna bok är i skrivande stund skickad för layout och den är BEDÅRANDE och underbar – redan innan den är formgiven. Därför kommer vi ge ut den i ett lite annorlunda format så att Åsas snygga foton kan få ta den plats de faktiskt förtjänar. Men den kommer inte bara vara snygg: Den är en liten pedagogisk pärla för alla oss som tycker att just VÅR hund är universums mitt – och därför fotograferar vi den hela tiden …

Utöver dessa två böcker kommer vi också ge ut en bok om sociala tjänstehundar – en bok som vi sorterar under VÄLDIGT VIKTIGA böcker. Det är fantastiskt vilken nytta våra fyrbenta vänner kan göra inom vård, skola och omsorg! Och det är SÅ viktigt att hundar som arbetar får rätt utbildning ihop med sin förare. Den här boken kommer dels beskriva vad de sociala tjänstehundarna gör men också vad som krävs om man vill utbilda sin hund. Boken kommer också att fungera som kursbok på Svenska Terapihundskolan, som författarna Sara Karlberg och Helena Eriksson kommer ifrån.

Under 2018 kommer del två och tre i serien om Ellinor också komma ut, vilket vi ser fram emot. Vi får följa Ellinor på klubben och när hon börjar tävla med sin hund, bland annat.

De andra böckerna vi planerar att ge ut under 2018 håller vi hemliga ett litet tag till. Vi har dessutom några som är på G – inte signade än men som vi verkligen gillar. Hemligt värre!!!

Om du vill hålla dig uppdaterad på vad som händer under året på Klickerförlaget så får du gärna anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Och vi spammar INTE med en massa nyhetsbrev i tid och otid utan meddelar oss när det händer viktiga saker som att en bok släpps. 🙂

TACK alla läsare, författare, elever, instruktörer, familjer, vänner och hundar som gjort vårt 2017 fantastiskt! Vi ser fram emot ett nytt fantastiskt år ihop med er.
2018 – vi är redo!

Elsa Blomster & Lena Gunnarsson
Klickerförlaget

Varukorg
Rulla till toppen
0