+46 703 00 80 99 (vardagar kl 9-18, nås lättast via mail, ej Swish) info@klickerforlaget.se

Grundkurs för spaniel – Ullared 25-26 april – Lena Gunnarsson

0,00 kr2 700,00 kr

Detta är kursen för dig som vill jaga eller starta på prov med din spaniel och vill lägga en bra grund för det. Under två dagar gör vi lekfulla grundövningar i stadga, uppflog, stopp, apportering och sök. Kursen går 25-26 april strax väster om Ullared.

 

Nollställ

Köps ofta tillsammans med

Apportering till vardag och fest

Provläs Läs några sidor i boken innan du bestämmer dig.

I lager

Artikelnr: kurs-LG-helg-spaniel-2004 Kategorier: , ,

Beskrivning

Välkommen på grundkurs för spaniel!

Detta är kursen för dig som vill jaga eller starta på prov med din spaniel och vill lägga en bra grund för det. Under två dagar gör vi lekfulla grundövningar i framför allt stadga, uppflog, stopp, apportering och sök.  

Övningarna anpassas efter vilken nivå du och din hund är på men kursen är en grundkurs. Vi jobbar inte med levande vilt. Du får både individuell träning och jobbar i smågrupper ihop med de andra deltagarna.

I kursen kommer vi att:

  • Lära hundarna att tvärnita när något ”flyger upp” framför den (ej levande fågel på denna kurs) genom olika lekfulla övningar som vi gör svårare och svårare.
  • Kika noga på apporteringen – vilka delar är din hund bra på och vilka behöver den bli bättre på?
  • Jobba med både kallvilt och dummys.
  • Gå igenom söket och prata om hur man startar upp det och kommer vidare för att sedan sätta ihop allt (sök, stöt, stadga, markering/dirigering).
  • Jobba med de olika visselsignalerna som kan behövas i spanieljakten.
  • Gå igenom fördelarna med att jobba med olika targets, till exempel plattform, i dirigerings- och stadgearbetet eller avlämningarna.
  • Stegvis göra övningarna svårare, men alla övningar anpassas efter DIN hunds nivå.

När kursen är slut kommer du ha en plan för att gå vidare med de olika delarna.

Vi jobbar med ett utpräglat klickertänk. Det innebär att all träning är positiv och lekfull. Vi delar upp alla olika moment i små delar, för att sedan sätta ihop dem när hunden börjar kunna varje del för sig. Vi jobbar med att markera det beteende som du vill ha (till exempel med en klicker) och belöna det. Om hunden gör fel går den miste om belöningen. Träningssättet beskrivs i boken Apportering till vardag och fest samt i boken Valpträning till vardag och fest.

NÄR? 25-26 april klockan 10-16 (lördagen) och klockan 9.00-15.00  (söndagen) med uppehåll för lunch
VAR? 6 km väster om Ullared (exakt vägbeskrivning kommer innan kursstart)
HUR? 6 ekipage. Ta med lunch, jag bjuder på fika.
KOSTNAD? 2 700 kronor inkl. moms
BOENDE? Det finns ett begränsat antal platser att hyra i närheten av kursplatsen, kontakta mig för mer information. Du bekostar ditt boende själv.

FRÅGOR? mejla (helst) lena@klickerforlaget.se eller ring 070-300 80 99

Lena Gunnarsson har haft spaniel i elva år, jaktcocker i åtta. Hon har tränat hund i snart 20 år och varit instruktör i 13. Hon har gjort lite av varje med sina hundar – alltifrån specialsök och tävlingslydnad till lite agility, personspår och nosework. Nu jagar och jakttränar hon mest med sina cockrar.  Hon brinner för inlärning och älskar att träna hund. Dessutom har hon arbetat i över 20 år med att handleda och utbilda grupper och är utbildad coach. Lena har skrivit böckerna “Apportering till vardag och fest”  och “Valpträning till vardag och fest” ihop med Elsa Blomster. 

 

Mer information

Instruktör

Lena Gunnarsson

Datum

2020-04-25-2020-04-26

Deltagartyp

Med hund, Observatör utan hund, Reservlista med hund

Plats

Ullared