+46 703 00 80 99 (vardagar kl 9-18, nås lättast via mail, ej Swish) info@klickerforlaget.se

Sommarkurs för retriever och spaniel 24-26 juli 2020

1 800,00 kr3 700,00 kr

Detta är kursen för dig som vill träna jaktapportering och/eller starta på prov med din retriever eller spaniel och vill lägga en bra grund för det. Sommarkursen är en grundkurs som passar bra för dig som antingen har en hund som inte har så mycket erfarenhet eller om du själv vill lära dig mer. Under tre dagar gör vi lekfulla grundövningar i apportering, dirigering, stopp och stadga, närsök och fotgående. Övningarna anpassas till stor del efter vilken nivå du och din hund är på. 

Nollställ

Köps ofta tillsammans med

Apportering till vardag och fest

Provläs Läs några sidor i boken innan du bestämmer dig.

I lager

Artikelnr: kurs-LG-sommar-retrieverspaniel-2007 Kategorier: , , , ,

Beskrivning

Välkommen på en tredagars sommarkurs för retriever och spaniel!

Detta är kursen för dig som vill träna jaktapportering och/eller starta på prov med din retriever eller spaniel och vill lägga en bra grund för det. Sommarkursen är en grundkurs som passar bra för dig som antingen har en hund som inte har så mycket erfarenhet eller om du själv vill lära dig mer.

Under tre dagar gör vi lekfulla grundövningar i apportering, dirigering, stopp och stadga, närsök och fotgående.

Övningarna anpassas till stor del efter vilken nivå du och din hund är på. Ni får både individuell träning och jobbar i smågrupper ihop med de andra deltagarna.

I kursen kommer vi att:

  • Kika noga på apporteringen – vilka delar är din hund bra på och vilka behöver den bli bättre på? Vi jobbar med både kallvilt och dummyer.
  • Gå igenom och starta träningen av alla dirigeringarna och försvåra dem utifrån den nivå du och din hund är på. I dirigeringsarbetet ingår närsöket som vi kommer utveckla från de enklaste startövningarna till lite svårare utmaningar.
  • Jobba med stoppsignal och stadga.
  • Kika på fotgåendet och ta det vidare utifrån var du och din hund är nu.
  • Stegvis göra övningarna svårare, men alla övningar anpassas efter din hunds nivå.
  • Vi kommer även att jobba med störningar som ett sätt att kvalitetssäkra beteenden som hunden lär sig.
  • När kursen är slut kommer du ha en plan för att gå vidare med de olika delarna.

Många av uppgifterna för en apporterande fågelhund är samma oavsett hund. Vill du jobba med specifika spanieluppgifter (sök, uppflog) finns det en kurs ute i sommar för det också.

Vi jobbar med ett utpräglat klickertänk. Det innebär att all träning är positiv och lekfull. Vi delar upp alla olika moment i små delar, för att sedan sätta ihop dem när hunden börjar kunna varje del för sig. Vi jobbar med att markera det beteende som du vill ha (till exempel med en klicker) och belöna det. Om hunden gör fel går den miste om belöningen. Bekanta dig med träningssättet genom att läsa om det på vår hemsida apporteringtillvardagochfest.se eller läsa någon av våra böcker ifall du är osäker på om träningssättet passar dig. (Du kan låna dem på biblioteket eller köpa i de stora nätbokhandlarna, se info längre ner).

NÄR? 24-26 juli kl. 10-17 (dag ett) 9.30-16.00 (dag två) 9.30-15.00 (dag tre)
VAR? 6 km väster om Ullared (exakt vägbeskrivning kommer innan kursstart)
HUR? max 9 ekipage. Ta med lunch, jag bjuder på fika.
KOSTNAD? 3 700 kronor inkl. moms
BOENDE? Det finns ett begränsat antal platser att hyra i närheten av kursplatsen, kontakta mig för mer information. Du bekostar ditt boende själv.

FRÅGOR? lena@klickerforlaget.se eller 070-300 80 99

Lena Gunnarsson har tränat hund i snart 20 år och varit instruktör i 13. Hon har fyra cocker spaniels och har elever på olika nivåer som har retrievers, stående fågelhundsraser och spaniels. Hon har gjort lite av varje med sina hundar – alltifrån specialsök och tävlingslydnad till lite agility, personspår och nosework. Nu jagar och jakttränar hon mest med sina cockrar.  Hon brinner för inlärning och älskar att träna hund. Dessutom har hon arbetat i över 20 år med att handleda och utbilda grupper och är utbildad coach. Lena har skrivit böckerna “Apportering till vardag och fest”  och “Valpträning till vardag och fest” ihop med Elsa Blomster. 

 

Mer information

Datum

2020-07-24-2020-07-26

Deltagartyp

Med hund, Observatör utan hund, Reservlista med hund

Plats

Ullared

Instruktör

Lena Gunnarsson

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Sommarkurs för retriever och spaniel 24-26 juli 2020”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *