Kurser

Vi håller kurser runt om i landet!

Kommande kurser

VALPKURS FöR DEN APPORTERANDE FåGELHUNDEN

Visa/dölj detaljer
Aug 9,2017 - Sep 24,2017    Tid: 6:00 am - 2:00 pm

Detta är en kurs för dig som vill försöka göra "rätt från början" med din valp.

På den här kursen kommer du att få verktyg till att lägga en god grund för jaktlydnaden för din spaniel eller retriever. (Stående fågelhudar är också välkomna). Vi riktar in oss på de grund-grundfrädigheter som du behöver för att få en hund som du kan jaktträna med.

De allra tidigaste färdigheterna grund-grundfärdigheterna består av många lekfulla övningar och delar som du så småningom, när hunden blir lite äldre, kan foga ihop till delmoment och sedan färdiga moment. 

 På kursen kommer vi att bygga grunderna kring följande moment: 
• Gripande 
• Avlämningar 
• Närsök 
• Stoppsignal 
• Dirigering 
• Jaktfot 
• Stadga

Eftersom gruppen är liten (max sex ekipage) kan nivån på övningarna anpassas efter varje ekipages behov. Ingen press - allt sker under lekfulla former på den nivå som just din valp klarar.

Eftersom vi startar all vår träning i leken kommer det att bli en hel del lek, inte minst inledningsvis. Vi tränar i korta pass så valparna inte blir trötta. En stor del av kursen består också av att titta på de andra ekipagen och att kunna slappna av i miljön. Eftersom valparna kommer vara olika och i olika åldrar kommer du som förare troligtvis få många tips av att se de andra hundarna tränas också.

Alla våra kurser bygger på ett klickertänk. Du behöver dock inte ha någon erfarenhet av klickerträning innan kursen men det är bra om du har satt dig in lite i vad det innebär, så du vet att detta är en kurs som passar ditt sätt att träna på. Hör gärna av dig om du har frågor!

Valpar till och med cirka åtta månader är välkomna.

Kursen går på onsdagar vid fyra tillfällen enligt följande och en avslutande söndag:

9 augusti klockan 18:00-20:00

16 augusti klockan 18:00-20:00

23 augusti klockan 18:00-20:00

6 september klockan 18:00-20:00

söndagen den 24 september klockan 10:00-14:00

Kursen utgår från boken Apportering till vardag och fest. I samband med kursstart kan boken köpas för rabatterat pris (250 kronor ink moms).

När ni skickar in anmälan får ni ett mail som bekräftar att vi tagit emot anmälan (hör av er till oss om ni inte får någon bekräftelse). Kurskallelse skickas en månad innan kursen börjar. Kursavgiften ska vara betald senast två veckor innan kursstart.

Instruktör är Lena Gunnarsson.

Har du frågor? Maila: lena@klickerforlaget.se

Kostnad:
Deltagare med hund 2 300 kr ink moms

Plats: Kungsbacka/Vallda

Välkommen!


PLATS
Vallda, PostcodeKURSAVGIFTER


Du måste välja minst en deltagartyp.


Kursavgift
Moms
Totalt
Onlinekurser

De flesta av våra onlinekurser kan du påbörja när du vill och genomföra i din egen takt. Vissa kurser har dock ett startdatum och börjar vid ett givet tillfälle - precis som våra "IRL"-kurser. Genom att trycka på bilderna på kurserna ser du vilken typ av onlinekurs det är.

Privatlektioner

Behöver du hjälp att komma vidare i träningen? Eller vill du ha idéer om hur du ska lära in nya moment? Kontakta oss så skräddarsyr vi en privatträning för dig och din hund! Elsa, Lena, Åsa, Lisa och Anna erbjuder privatlektioner i Landvetter/Kungsbacka/Nol/Herrljunga, eller hos dig.

  • 1 timme 500 kr inkl moms (400 kr exkl moms)
  • 5 timmar 2 300 kr inkl moms (1 840 kr exkl moms)
  • 10 timmar 4 500 kr inkl moms (3 600 kr exkl moms)

Det går bra att vara två personer och dela på privatträningen. Avanmälan sker minst 24 timmar innan bokat tillfälle. Vid sen avbokning debiteras hela tillfället. Plats enligt överenskommelse. Vid körsträcka mer än 2 mil tillkommer milersättning, 31,25 kr per mil inkl moms (25 kr per mil exkl moms).

Hyra in oss för en kurs

Elsa, Lena, Åsa, Lisa och/eller Anna kommer gärna till dig och håller kurs. Kontakta oss på info@klickerforlaget.se så berättar vi mer.

Böcker skickas på tisdagar och torsdagar. Beställ och betala senast 18:00 dagen innan. Ange i ordernoteringar om du vill att böckerna skickas till ett särskilt utlämningsställe, annars väljs det automatiskt. Avvisa