+46 736-21 50 74 (vardagar kl 9-18, nås lättast via mail) info@klickerforlaget.se

Dirigering för rookies Ullared Lena Gunnarsson maj 2019

1 200,00 kr2 300,00 kr

Nollställ

Köps ofta tillsammans med

Apportering till vardag och fest

Provläs Läs några sidor i boken innan du bestämmer dig.

I lager

Artikelnr: kurs-LG-dirigering-1905 Kategorier: , , , ,

Beskrivning

Har du en fågelhund och är sugen på att lära din hund dirigeringar? Vill du jobba på ett lustfyllt och belöningsbaserat sätt där du lägger upp träningen i små delar som sedan sätts ihop till en större helhet? Då är det här en kurs för dig!

Kursen är på tre tillfällen, tre timmar per gång – förutom första tillfället som är fyra. Alla gånger är vi i Ullared (några km väster om Ullared, exakt plats meddelas vid kurskallelse).

Grundfärdigheter i dirigeringen står på schemat – varken du eller din hund behöver kunna något om dirigeringar tidigare.

Första tillfället får du testa några olika sätt att få hunden att springa dit du pekar: med hjälp av matskålar, targetmattor eller plattformar. (Du behöver alltså inte ha några avlämningar på plats eftersom vi primärt inte jobbar med apporter i början). Vi kikar på de fyra olika riktningarna och hur du startar upp inlärningen av dem: linjetag (rakt ut från din sida), höger, vänster och vidare ut (”push backs” eller ”bakåt”). Vi testar några övningar som gör att hunden verkligen fokuserar åt det håll du vill att den ska ”sikta”.

Andra gången och lägger på lite avstånd och störningar. Vi ser också till att stoppsignalen sitter ordentligt och ägnar den lite uppmärksamhet om det behövs. Vi ägnar oss dessutom lite åt att lära hundarna självkontroll och verkligen lyssna på vad vi säger – inte gissa vad vi kommer säga!

Tredje gången får du – om du kommit så långt – testa att göra längre dirigeringar och framför allt kombinera dem med varandra och med störningar. Du kommer få smarta tips på hur du kan bygga upp ”dolda dirigeringar” och hur du gör hunden säker så att den med gott självförtroende alltid springer dit du vill.

Övningarna anpassas efter vilken nivå just du och din hund är på. Högst åtta ekipage får plats på kursen. Ni kommer få jobba en del två och två. Din hund behöver kunna vänta på sin tur i bilen/buren eller uppbunden beroende på plats och väder.

Förkunskaper:

  • Du behöver ha en stoppsignal som fungerar på kort avstånd inledningsvis. (Behöver du hjälp med att få den att fungera på längre håll kommer du få det under kursens gång).
  • Din hund bör klara av att kunna vänta i bilen, eller på sin filt/i bur eller uppbunden när ni turas om att träna.
  • Du bör veta vad klickertänket innebär och vara medveten om att vi jobbar med ett utpräglat belöningstänk och använder både lek och mat som belöningar på den här kursen.

Vi rekommenderar dig att skaffa boken Apportering till vardag och fest, då delar av kursen bygger på den – du kommer få lästips från boken.

Datum:

19 maj 14–18

2 juni 15–18

23 juni 15–18

Pris:

2 300 kr inkl moms

Frågor:

lena@klickerforlaget.se

Instruktör:

Lena Gunnarsson

 

Mer information

Deltagartyp:

Med hund, Observatör utan hund

Instruktör:

Lena Gunnarsson

Datum

2019-05-19

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Dirigering för rookies Ullared Lena Gunnarsson maj 2019”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Böcker skickas på tisdagar och torsdagar. Beställ och betala senast 18:00 dagen innan. Ange i ordernoteringar om du vill att böckerna skickas till ett särskilt utlämningsställe, annars väljs det automatiskt. Avvisa